Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Εξασφαλίσαμε τους δανειστές μας μέσω του Αγγλικού Δικαίου



αναδημοσίευση από το κουτί της Πανδώρας




Διαψεύδονται κατηγορηματικά οι ισχυρισμοί που προέβαλε με μορφή εκβιασμού η κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένου να περάσει το μνημόνιο Νο2 και μάλιστα με τη μορφή κατεπείγοντος νομοσχεδίου.

Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου,  η νέα δανειακή σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο που προστατεύει πιο αποτελεσματικά τους πιστωτές  και όχι από το ελληνικό δίκαιο και μάλιστα για οποιεσδήποτε διαφορές προκύψουν η Ελληνική κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να προσφύγει αποκλειστικά στα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Αδιάσειστη απόδειξη το ίδιο το κείμενο του μνημονίου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης που υπογράφεται μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοδοτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρεται ρητά ότι το Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το αγγλικό δίκαιο ενώ αποκλειστικά αρμόδια δικαστήρια στο οποίο τα συμβαλλόμενα μέρη μπορούν να προσφύγουν για να λύσουν οποιεσδήποτε διαφορές είναι αυτά του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Τα παραπάνω δεν επιδέχονται αμφισβήτησης αφού περιλαμβάνονται σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύουμε στην σύμβαση που φέρει τις υπογραφές της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδας, σαν συμβαλλόμενα μέρη, και εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής με 199 ψήφους.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο στην ειδική επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια για το 2ο μνημόνιο, γεγονός που εξόργισε τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας στη Βουλή στις 2 Δεκεμβρίου του 2011 είχε πει: «Δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών, να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το αγγλικό δίκαιο…» ουσιαστικά αποκαλύπτοντας ότι η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο, είναι απαίτηση των δανειστών λόγω του ότι είναι πολύ πιο «φιλικό» απέναντι στον πιστωτή παρά στον δανειζόμενο.


εδώ φωτό της σελίδας "Περιεχόμενα"


_____________________________________




3 σχόλια:

  1. Δεν πρέπει να είναι τόσο τρομερά τα πράγματα. Μπορούν τα ελληνικά δικαστήρια, αν αποφασίσει κάτι κακό κάποιο ευρωπαϊκό, να το αναιρέσουν αυτό και να μην ισχύσει. Όπως και η περιουσία έξω είναι δύσκολο να κατασχεθεί από τους ξένους.
    Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι αλλού. Είτε έτσι είτε με σοσιαλιστική κυβέρνηση είναι πώς δημιουργείται πλεόνασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέποντας το θέμα μέσα από ένα γενικό πρήσμα ,θα έλεγα πως τα πράγματα μπορούν να είναι ή και να γίνουν απλούστερα απ' το βαθμό απλότητας που υπονοείς...αυτό όμως που υπολείπεται της εφαρμογής είναι η απουσία βούλησης.

    Αυτή η διαπίστωση οδηγεί με τη σειρά της σε σκέψεις σχετικά με το λόγο,το σκοπό που εξυπηρετεί η επιλογή της...συνθετης αντιμετώπισης.
    Δηλ.μπορεί να υπάρχουν τα μέσα και ο τρόπος για τη διαχείριση των καταστάσεων αλλά δεν υπάρχει το ενδιαφέρον για οργάνωση προς αυτή την κατεύθυνση,κι έτσι ορίζεται η πραγματικότητα του "πλεονάσματος"....δηλ.της έλλειψής του.
    Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται με την ανοχή της κυβέρνησης οδηγούν σε βαθιά ύφεση και αδυναμία ανάκαμψης ,κάτι που δεν είναι ασύνδετο με την παθητική εφαρμογή των παράλογων και παράνομων απαιτήσεων των "εταίρων μας" καθώς και τις υποδείξεις "αντιμετώπισης" της κρίσης και ανταπόκρισης στην προσπάθεια αποπληρωμής των δανείων,καθ' ότι στηρίζεται στην κοινή βάση της μη διεκδίκησης...
    Είναι απλά εμφανές ότι οι δανειστές μας ακολουθούν την τακτική της πλήρους αποδυνάμωσης της χώρας ,ώστε ακόμα κι αν μελλοντικά καταφύγουμε στα δικαστήρια προκειμένου να αποκαταστήσουμε τις αδικίες που διαπράτονται εις βάρος μας,αυτοί στο μεταξύ έχουν κερδοσκοπήσει σε τέτοιο βαθμό που έχουμε αποπληρώσει στο πολλαπλάσιο το δάνειο (κεφ +τοκοχρεωλύσια)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο τέλος της πρώτης παραγράφου του
    σχολίου μου έγραψα "είναι η απουσία βούλησης" αντί "είναι η βούληση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή