Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Wikileaks: Τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα είναι γνωστά από το 2007

Νέες αποκαλύψεις που αφορούν τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Ελλάδας έκανε ο διάσημος ιστότοπος Wikileaks. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το ίδρυμα Stratfor- Strategic Forecasting Inc., ένα από τα μεγαλύτερα think tank των ΗΠΑ με τεράστιο κύρος- σε τηλεγραφήματα του κάνει λόγο για πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, ιδίως στην περιοχή της Νότιας Κρήτης. Τα εν λόγω τηλεγραφήματα αποτελούν ουσιαστικά συζητήσεις του επικεφαλής του Stratfor με αναλυτές του, δηλαδή ενδοεταιρικές συνομιλίες των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών. 

Βάσει αυτής της διαρροής του περιεχομένου των τηλεγραφημάτων, προκύπτει ότι τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το 2009 δήλωνε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο, είχαν ήδη εντοπιστεί πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα, ειδικά στην περιοχή της Νότιας Κρήτης, τα οποία ήταν γνωστά στους Aμερικανούς από το 2007.

Μάλιστα, στο Wikileaks διέρευσε και εσωτερικό σημείωμα που αναφέρεται στην πιθανότητα να ενταχθεί η Ελλάδα «στο μπλοκ του δολαρίου», στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των φυσικών της πόρων, ο συντάκτης του οποίου παρατηρεί ότι «τελικά η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου να είναι το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται αυτό τον καιρό στα παρασκήνια».

Δείτε το βίντεο που ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός δήλωνε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πετρέλαιο:



dilwsi Papandreou gia petrelaio from Kouti Pandoras
on Vimeo.


___________________________________________________
______________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου