Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

“καθ' ημάς τρόπον”ο

“Καιρός του υμνείν”

9/2/2015
Ομιλία του Κωνσταντίνου Ζουράρι στη Βουλή, για τη ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.
Απομαγνητοφώνηση Carina
_ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ(Ιωάννης Μπαλάφας):

Ο κ. Ζουράρις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχει το λόγο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ:
Κύριε Πρόεδρε, τα σέβη μου.

Κυρίες και κύριοι Βουλευταί και Βουλευταί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και συναδελφοί. Υπάρχει καιρός του λέγειν, υπάρχει καιρός του αντιλέγειν, υπάρχει καιρός του ψέγειν. Σήμερα για μένα θα είναι ο καιρός του υμνείν, αίνον έπαινον του υμνείν την ιλιαδορωμιοσύνην.

Κύριες Βουλευταί, και κυρίοι Βουλευταί.

Έρχομαι από μακριά. Οι συλλέκτριες των κρόκων της Θήρας έρχονται δίπλα μου, και παγεμένες δίπλα με τον άνεμο το βόρειο, οι Μυροφόρες, με την χρυσή των αγγέλων αντανάκλαση.

Και επειδή, κύριοι Βουλευταί και κυρίες Βουλευτές ή Βουλευτίνες, ή σύντροφοι και συντρόφισσες, κύριοι και κυρίες, επειδή σήμερα, αύριο, παραπέρα, αυτές τις μέρες, όπως πάντοτε, αείποτε και συνεχώς, θα βυσσοδομούν πάλι η κουστωδία των δυσσεβών Βρεξελλών και εκείνος ο αρχέκακος όφις ο Αλεμανός, γι' αυτό ακριβώς θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στον καθ' ημάς τρόπον. Ποιος είναι ο τρόπος μας; Αυτός: Πάσαν γην και θάλασσαν εσβατών τη ημετέρα τόλμη καταναγκάσαντες γενέσθαι μνημεία αΐδια καλών τε και κακών συγκατοκήσαντες και επειδή θα επανέλθουν πάλι οι δυσσεβείς και οι άλλοι Αλεμανοί και ως αρχέκακος όφις, εμείς ξέρουμε ότι θα συμπαραταχθούμε, θα συμπορευθούμε, θα συμπολεμησούμε
Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ που 'χει στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημόν της ρωμιοσὐνης.

Και βεβαίως, εμείς διδάξαμε στην οικουμένη, εμείς διδάξαμε πάντοτε, εσαεί και αείποτε και ξανά και ξανά ότι σ' αυτόν εδώ τον υπεράχρονο, τον χρονικώς υπεράχρονο τόπον, σ' αυτόν τον τόπον, στην κορυφήν του Ομήρου και στο ακροθίνιον του Ολύμπου, εμείς οι Ολύμπιοι, διδάξαμε εδώ ότι, η έρις γίνεται έρως. Ναι, η έρις γίνεται έρως, έρως ελευθερίας. Και φυσικά ξέρουμε πολύ καλά ότι ξεκινούμε όπως πάντα εδώ και τρεις χιλιάδες, ηττημένοι, αλλά ως ηττημένοι είμαστε αυτοί οι οποίοι θα ξαναδώσουμε σ' αυτόν τον πλανήτη των πεπλανημένων πλανητών και των πλανήτων, θα δώσουμε την καθ' ημάς, την καθ' ημάς καθεστηκυίαν πολιτείαν. Και ποια είναι η καθ' ημάς καθεστηκυία πολιτεία; Μία και μόνη. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.

o


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου