Αναγνωρίσεις Γενοκτονιών

 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΣΣΥΡΙΩΝ


_______

Αναγνώριση Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου από την πρωτεύουσα του Καναδά Οττάβα


Πηγή: Genocide


_____________________________________


Ποινικοποίηση των αρνητών της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την γαλλική Εθνοσυνέλευση


Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ποινικοποιεί ξανά την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας (φωτ.: EPA / Etienne Laurent)


Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε ομόφωνα το βράδυ της Παρασκευής κυβερνητική τροπολογία η οποία ποινικοποιεί την άρνηση ή την υποτίμηση του συνόλου των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένων της σκλαβιάς και της γενοκτονίας. Στο κείμενο γίνεται ξεχωριστή μνεία στη Γενοκτονία των Αρμενίων.


Με βάση την τροπολογία η άρνηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας απαγορεύεται επί ποινή φυλάκισης ενός έτους και προστίμου 45.000 ευρώ.

Τα εγκλήματα που αφορά είναι αυτό της «γενοκτονίας», τα «άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», «τα εγκλήματα της υπαγωγής στη σκλαβιά ή της εκμετάλλευσης ενός προσώπου που τελεί σε κατάσταση σκλαβιάς» και «τα εγκλήματα πολέμου», όπως αναφέρεται στο κείμενο που ψηφίστηκε.
«Ενώ σήμερα μόνο η άρνηση του Σοά (σ.σ. του Ολοκαυτώματος) διώκεται, αυτό το κείμενο θα επιτρέψει να τιμωρείται η άρνηση ή η υποβάθμιση του συνόλου των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ή των εγκλημάτων πολέμου, κατά τρόπο μη περιοριστικό, εφόσον έχουν αναγνωριστεί ως τέτοια από μια δικαιοδοσία», δήλωσε η υφυπουργός Ισότητας Έρρικα Μπαρέ.


Το κείμενο θα «ισχύει για τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο του νόμου που ψηφίστηκε το 2001 από το γαλλικό Κοινοβούλιο», διαβεβαίωσε η Μπαρέ.

Η τροπολογία εκπληρώνει μια υπόσχεση που είχε δώσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, μετά την ακύρωση το 2012 ενός προηγούμενου νόμου που ποινικοποιούσε την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο οποίος είχε προκαλέσει την οργή της Άγκυρας.

Εκείνος ο νόμος είχε ακυρωθεί από το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας με το σκεπτικό ότι δρούσε κόντρα στην ελευθερία της έκφρασης. Αυτή τη φορά, το κείμενο δεν αναφέρεται πλέον σε γενοκτονίες που αναγνωρίζονται από το νόμο, αλλά από όργανα που διαθέτουν τη δικαιοδοσία να το κάνουν.

Σε περίπτωση άρνησης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, θα είναι δυνατή η άσκηση δίωξης όταν «η άρνηση ή η υποτίμηση θα διαπράττεται σε περιστάσεις που υποκινούν μίσος ή βία», αναφέρεται.Η τροπολογία αυτή θα πρέπει τώρα να τύχει της έγκρισης και της Γερουσίας.


Η εξέλιξη αυτή έρχεται μέρες μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών την περίοδο 1915-1916, από τη γερμανική Μπούντεσταγκ.


Στην αναγνώριση αυτή του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας προσδίδεται εξαιρετική μεγάλη σημασία στην πορεία για την αναγνώριση των γενοκτονιών Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων. Τη βαρύτητα του γεγονότος εξηγεί πολύ περιγραφικά στο pontos-news.gr o λέκτορας Μελετών Γενοκτονιών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σίδνεϊ Παναγιώτης Διαμάντης: «Η αναγνώριση από τη Γερμανία είναι το πιο θετικό βήμα που έχει γίνει εδώ και μια δεκαετία στην Ευρώπη […] Ξέρετε γιατί; Οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί ότι το πιο σημαντικό από την αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι πως ουσιαστικά ομολογεί ευθύνη. Ασχολήθηκαν με το γιατί δεν αναφέρθηκαν ονομαστικά οι Πόντιοι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Γερμανοί όχι μόνο αναγνώρισαν αλλά ζήτησαν και συγνώμη αποδεχόμενοι πως έχουν ένα μέρος της ευθύνης για όλα όσα έγιναν τότε. Πρόκειται για μια γεωπολιτική βόμβα»!


Πηγή: e- Pontos News
__

__________________



Ψήφισμα Αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από την γερμανική Βουλή

Erinnerung und Gedenken an den Völkermord an den Armeniern und anderen christlichen Minderheiten in den Jahren 1915 und 1916

 



http://dip21.bundestag.de/dip21/btd/18/086/1808613.pdf


______________________











Η αναγνώριση της Γερμανίας (Ελ, En, Es, It)


Ν.Λυγερός


Η αναγνώριση της Γερμανίας
είναι μια τεράστια πρόοδος
γιατί κανένας δεν ξεχνά
πόσες δυσκολίες ξεπεράσαμε
ακόμα και πέρυσι
λόγω τουρκικών πιέσεων
που συνεχίζουν με βαρβαρότητα
να απαιτούν το απαράδεκτο
ενώ όλοι ξέρουμε
για τα θύματα της γενοκτονίας
εδώ και χρόνια
έτσι αυτό το αποτέλεσμα
είναι θεαματικό
για τα γερμανικά δεδομένα
διότι πολλοί φοβόντουσαν
ότι οι δηλώσεις
του Γερμανού Προέδρου
για τις ενοχές
δεν θα είχαν ακολουθηθεί
από την γερμανική βουλή
αν δεν είχε γίνει
ο δίκαιος αγώνας
ενάντια στη βαρβαρότητα
έως το τέλος
όμως αυτό έγινε.

http://lygeros.org/articles.php?n=25434&l=gr


__



 Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Θέμη Καλλό, 
SBS Radio Αυστραλίας, 03/06/2016



____________
_
 


Νέες αναγνωρίσεις γενοκτονιών 

Ν. Λυγερός

 

Όλο και περισσότερες Πολιτείες της Αμερικής αναγνωρίζουν επίσημα τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων και αυτή η διαδικασία πρέπει να ενισχυθεί για να φτάσουμε και στο εθνικό επίπεδο των ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο νέα βήματα σε αυτήν την πορεία αλλά και παραδείγματα προς μίμηση για τους Ασσύριους και άλλους λαούς που έχουν υποστεί γενοκτονία. Εξάλλου το ίδιο παράδειγμα ακολουθείται και στην Αυστραλία. Είναι ήδη σημαντικό από μόνο του να πετύχεις μια αναγνώριση ταυτόχρονα όμως είναι και μια συνεχής πίεση προς την ίδια κατεύθυνση που βοηθάει και πρακτικά την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί όσα συστήματα δεν έχουν καταδικαστεί από τους άλλους λαούς και συνολικά από την Ανθρωπότητα, συνεχίζουν τα εγκλήματά τους εις βάρος άλλων λαών. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που γίνεται ακόμα και τώρα ενάντια στους Κούρδους, μόνο και μόνο επειδή η εθνοκάθαρση θεωρείται ως πολιτική της διαχείρισης του εσωτερικού. Διότι κανείς δεν πέφτει στην παγίδα του διαχωρισμού εσωτερικού και εξωτερικού για το Κουρδικό. Επί της ουσίας οι νέες αναγνωρίσεις έχουν επιπτώσεις και στον κουρδικό αγώνα. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσεις διότι πολύ απλά πρόκειται για τον ίδιο θύτη που συνεχίζει τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Γι' αυτό το λόγο είναι τόσο σημαντικό να αποκτήσει δικαιώματα η Ανθρωπότητα και να μην περιμένει μόνο τοπικές πρωτοβουλίες για να σώσει αθώους λαούς από την βαρβαρότητα.

Πηγή: http://lygeros.org/articles.php?n=24974&l=gr


__________________


Αμερικάνικη αναγνώριση της γενοκτονίας των Χριστιανών

Ν.Λυγερός


Αυτό που περιμέναμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αναγνωρίσεις των γενοκτονιών έγινε. Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ψήφισε ομόφωνα με 393 ψήφους την πρόταση του χαρακτηρισμού της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh ως γενοκτονία. Ακόμα πιο συγκεκριμένα η ψηφοφορία αποφάσισε ότι οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν από το Daesh κατά των χριστιανών, των Yazidis και άλλων θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων στο Ιράκ και τη Συρία συνιστούν εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονία. Αυτό το παράδειγμα είναι σημαντικό και για άλλα κράτη και δομές γιατί θα μπορέσουν να υποστηρίξουν ακόμα πιο εύκολα την ψηφοφορία και στα ίδια τους τα κράτη. Έχουμε καιρό που λέμε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Daesh διαπράττει μια γενοκτονία αλλά τώρα έχουμε ένα επίσημο φορέα και μάλιστα μεγάλης εμβέλειας να αναγνωρίζει και πρακτικά αυτήν τη γενοκτονία. Δεν είναι ένας χαρακτηρισμός που διεκδικούν τα ίδια τα θύματα στην Αμερική αλλά μια εθνική απόφαση δικαιοσύνης που ακολουθεί και την έννοια των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας. Αφού είναι ένα έθνος μέλος αυτής της Ανθρωπότητας που αναγνωρίζει το δικαίωμα ζωής ενός λαού. Αυτή η αλλαγή φάσης είναι σημαντική για το μέλλον αφού οι θύτες κατηγορούνται άμεσα κι όχι μετά από δεκαετίες αγώνων για αναγνώριση. Με αυτόν τον τρόπο η Ανθρωπότητα μπορεί να είναι πιο δραστική και πιο αποτελεσματική ενάντια στη βαρβαρότητα για να σώσει τους αθώους πριν πεθάνουν.

Πηγή: http://humanitas-tempus.blogspot.gr/2016/03/amerikanikh-anagnwrish-ths-genoktonias-twn-xristianwn.html

________________________


Αναγνώριση γενοκτονιών από την πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια

 

Πηγή:http://humanitas-tempus.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html


____________________



Spanish city of Silla recognizes Armenian Genocide

The Spanish city of Silla officially recognized the Armenian Genocide on September 29, Press Service of the Armenian Ministry of Foreign Ministers reports.

The bill was tabled by Spokesman for the Left Union Valentin Matteo. Speaking at the City Council, he presented the motives behind the first genocide of the 20th century and its consequences, and stressed the need to recognize and condemn it.

The six parties represented in the City Council unanimously voted to adopt the resolution labeling the crime committed by Ottoman Turkey as genocide.

 


_____________
__



Μνημείο για την τριάδα γενοκτονίας
στο Ορεμπρό της Σουηδίας (2015)




Πηγή: GENOCIDE

__________________
_

 

Νέο αυστραλιανό ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ν. Λυγερός

Το νέο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Willoughby είναι ακόμα ένα βήμα για την προετοιμασία της Αυστραλίας όσον αφορά στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Προς το παρόν μετά από χρόνια αγώνα, δύο από τις έξι πολιτείες της Αυστραλίας έχουν αναγνωρίσει αυτή τη Γενοκτονία και μάλιστα στο πλαίσιο της τριάδας γενοκτονιών, δηλαδή των Ασσυρίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για τις 4 πολιτείες και τις επικράτειες που υπάγονται βέβαια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Κοινοπολιτείας. Και το παράδειγμα της Willoughby δείχνει και με στρατηγική, σε τακτικό επίπεδο αφού αυτό μπορεί να γίνει και σε άλλες πόλεις που μάλιστα ανήκουν σε Πολιτείες που δεν αναγνώρισαν ακόμα τη Γενοκτονία στο δικό τους επίπεδο. Έτσι κάθε πολιτεία και κάθε επικράτεια, είναι ένα στοιχείο στρατηγικού μείγματος της Αυστραλίας. Είναι λοιπόν σημαντικό να συντονιστούν και οι αποφάσεις των πόλεων, έτσι ώστε να αποτελέσουν ένα ανθεκτικό υπόβαθρο για το επόμενο στάδιο. Κι όσοι νομίζουν ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς αγώνα και χωρίς θυσίες, αρκεί να εξετάσουν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και λόγω της επετείου των ANZAC. Πρέπει, κατά συνέπεια, να χαιρόμαστε και για αυτές τις πράξεις στο επίπεδο του συμβουλίου, γιατί όλα τα στάδια έχουν τις δυσκολίες τους λόγω αδράνειας, αδιαφορίας και πιέσεων που δεχόμαστε από τις τουρκικές επιτροπές προπαγάνδας που προσπαθούν να ακυρώσουν τον αγώνα της αναγνώρισης των Γενοκτονιών.


_________________________
__


Το Λουξεμβούργο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ν. Λυγερός



Το Λουξεμβούργο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μέσω της Βουλής που ψήφισε την πρόταση, παμψηφεί. Οι βουλευτές του Λουξεμβούργου είχαν δεχτεί πιέσεις εκ μέρους του πρέσβη της Τουρκίας, αλλά τις θεώρησαν απαράδεκτες. Έτσι ακολούθησαν τη στρατηγική του Ευρωκοινοβουλίου και αναγνώρισαν ότι τα γεγονότα του 1915 δεν μπορούν να χαρακτηριστούν παρά μόνο με τη λέξη Γενοκτονία και καμία άλλη. Με αυτόν τον τρόπο καταγγέλλει και την Οθωμανική Αυτοκρατορία που άρχισε τη Γενοκτονία που συνέχισαν οι Νεότουρκοι και ο Κεμάλ. Με άλλα λόγια το Λουξεμβούργο άλλαξε ριζικά θέση με αυτήν την απόφαση και κατάφερε να προσπεράσει και τη Γερμάνια, που μετά από τις δηλώσεις του Προέδρου της και της Καγκελαρίου της ετοιμάζεται για την αναγνώριση από τη βουλή της. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός που το Λουξεμβούργο είναι, παρόλο του μεγέθους, από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έρχεται να ενισχύσει το όλο πλαίσιο του πυρήνα προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η επέτειος, λοιπόν, λειτουργεί όντως καταλυτικά για τις αναγνωρίσεις και αποδεικνύει ότι η επιτροπή που όρισε ο κρατικός τουρκικός φορέας για να υποσκάπτει κάθε προσπάθεια αναγνώρισης δεν είναι μα καθόλου αποτελεσματική. Πράγμα το οποίο σημαίνει πρακτικά ότι οι ελεύθερες χώρες δεν φοβούνται τις τουρκικές πιέσεις και συνεχίζουν να παράγουν το πρέπον έργο για το Χρόνο και την Ανθρωπότητα μέσω της αναγνώρισης των γενοκτονιών.






__


Ιστορικό ψήφισμα στη γερμανική Βουλή: Αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

 

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα στο οποίο χαρακτηρίζει «γενοκτονία» τη μαζική δολοφονία έως και 1,5 εκατ. Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους πριν από έναν αιώνα, διακινδυνεύοντας μία διπλωματική ρήξη με την Άγκυρα.

Το ψήφισμα αποτελεί μία σημαντική αλλαγή στάσης της Γερμανίας, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όπου ζει ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής διασποράς.
Ο όρος γενοκτονία διαθέτει επίσης μία ιδιαίτερη απήχηση στη Γερμανία, που προσπαθεί να συμβιβαστεί με την ευθύνη της για τη δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων στο Ολοκαύτωμα.
Σε μία κοινοβουλευτική σύνοδο για την 100ή επέτειο από την έναρξη των σφαγών, όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδας στην Μπούντεσταγκ υποστήριξαν το ψήφισμα. Η ψηφοφορία θεωρείται πιθανόν να προκαλέσει την οργή του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Τουρκία δήλωσε πως ένα παρόμοιο ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε από το αυστριακό κοινοβούλιο, θα έχει «μόνιμα, αρνητικά αποτελέσματα» στις σχέσεις της με τη Βιένη.
«Αυτό που συνέβη εν τω μέσω του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στα μάτια του κόσμου ήταν γενοκτονία», είπε κατά την έναρξη της συζήτησης ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Νόρμπερτ Λάμερτ.
Η Τουρκία αρνείται πως η σφαγή των Αρμενίων, σε μία εποχή που τα οθωμανικά στρατεύματα πολεμούσαν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά της αυτοκρατορίας, συνιστά γενοκτονία. Ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε οργανωμένη εκστρατεία για την εξόντωση των Αρμενίων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη τέτοιων εντολών από τις οθωμανικές αρχές.
Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ χρησιμοποίησε επίσης τη λέξη γενοκτονία σε μία ομιλία του χθες.
Ο Γκάουκ, πρώην πάστορας από την (πρώην) Ανατολική Γερμανία, ο οποίος έχει την τάση να αψηφά τις συμβάσεις, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι και η ίδια η Γερμανία μπορεί να φέρει ένα μέρος της ευθύνης λόγω των ενεργειών της κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο μεγάλος αρμενικός πληθυσμός της οποίας άνθιζε επί δεκαετίες, ήταν σύμμαχος της Γερμανίας του Κάιζερ Γουλιέλμου κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η αποφασιστικότητα του Γκάουκ να χρησιμοποιήσει τον αμφιλεγόμενο όρο ώθησε μέλη του κοινοβουλίου να ξεπεράσουν τη μακρά αντίσταση της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μέχρι την περασμένη Δευτέρα είχε αρνηθεί σθεναρά να χρησιμοποιήσει τον όρο αυτό.
Πολιτικοί αναλυτές έχουν αποδώσει τη μέχρι πρότινος απροθυμία της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει τον όρο γενοκτονία,στον φόβο της ότι θα ενοχληθεί η Τουρκία και τα 3,5 εκατομμύρια των Γερμανών τουρκικής καταγωγής και των Τούρκων που ζουν στη Γερμανία.
Υπάρχουν επίσης ανησυχίες στη Γερμανία ότι οι σφαγές που διέπραξαν γερμανικά στρατεύματα το 1904 και το 1905 στη σημερινή Ναμίμπια θα μπορούσαν επίσης να αποκληθούν γενοκτονία οδηγώντας σε αιτήματα για επανορθώσεις.
Οι περισσότεροι δυτικοί ακαδημαϊκοί αναφέρονται στις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων ως γενοκτονία. Ο πάπας Φραγκίσκος έχει επίσης χρησιμοποιήσει τον όρο και η Τουρκία τον κατηγόρησε ότι εξωθεί σε μίσος.

Πηγή: imerisia.gr


____
_


Γενοκτονία των Αρμενίων με γερμανική συνενοχή

Για πρώτη φορά η Γερμανία χαρακτηρίζει τη σφαγή των Αρμενίων ως γενοκτονία. Το απέφευγε για να μη διαταράξει τις σχέσεις της με την Τουρκία. Η συζήτηση στη Βουλή επιβεβαιώνει την μεταστροφή. 

Μετά τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ χθες βράδυ στο καθεδρικό ναό του Βερολίνου, σήμερα και ο πρόεδρος της Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τη λέξη γενοκτονία για να περιγράψει τη σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια. Έτσι συντελείται όχι μόνο ρητορικά αλλά και επί της ουσίας για πρώτη φορά αλλαγή στάσης της γερμανικής κυβέρνησης, που επί χρόνια απέφευγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη αυτή για να μη διαταράξει τις σχέσεις της με την Τουρκία. Στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής δεν μίλησε κανένα μέλος της κυβέρνησης, παρά μόνο βουλευτές῏
"Καθαρά λόγια με τον τούρκο πρόεδρο"

 Ο Λάμερτ, όπως και ο Γερμανός Πρόεδρος έκανε λόγο -για πρώτη φορά- και για συνενοχή των Γερμανών, διότι το 1915 ως σύμμαχοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν παρενέβησαν. «Η παραδοχή της συνενοχής αποτελεί προϋπόθεση για την αξιοπιστία μας απέναντι στην Αρμενία αλλά και στην Τουρκία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της γερμανικής βουλής. Στη συζήτηση που ακολούθησε στη βουλή, στη βάση σχετικού ψηφίσματος, βουλευτές από την αντιπολίτευση καταλόγισαν στα κυβερνητικά κόμματα ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν υπερβολικά υπόψη τις ευαισθησίες των Τούρκων. Η Ούλα Γιέλπκε, από το κόμμα Η Αριστερά, κάλεσε την κυβέρνηση να μιλήσει ανοιχτά και καθαρά με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. «Αυτό το κρυφτούλι πίσω από λεκτικές ακροβασίες προκαλεί ντροπή. Ακόμη και ο τουρκικής καταγωγής βουλευτής των Πρασίνων Τζεμ ΄Εζντεμιρ επέκρινε τη μέχρι τώρα πρακτική της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι αποτελεί χρέος απέναντι στα θύματα να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους. Το σχέδιο ψηφίσματος θα γίνει το απόγευμα αντικείμενο συζήτησης και στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισε ότι το περιεχόμενό του συμφωνήθηκε νωρίτερα με την κυβέρνηση.
Τουρκικές επικρίσεις 

Χθες ο γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ σε ομιλία του μετά από θεία λειτουργία στον Καθεδρικό του Βερολίνου «στη μνήμη των Αρμενίων, των Αραμαίων και των Ελλήνων του Πόντου», αναγνώρισε τη σφαγή των Αρμενίων ως γενοκτονία και έθεσε θέμα συνενοχής της χώρας του ως συμμάχου τότε της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. «Η τύχη των Αρμενίων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ιστορίας των μαζικών εξοντώσεων, των εθνοκαθάρσεων, των εκτοπισμών, των γενοκτονιών, που στιγμάτισαν με τόσο φοβερό τρόπο την ιστορία του 20ου αιώνα», υπογράμμισε ο γερμανός πρόεδρος. Οι αντιδράσεις από πλευράς άρθρων και σχολίων ήταν αιχμηρές στον τουρκικό τύπο. Η Χουριέτ, στη διαδικτυακή της έκδοση χαρακτήρισε «σοκαριστικά» όσα είπε χθες ο πρόεδρος Γκάουκ, ενώ η κυβερνητική Σαμπάχ κατηγόρησε το γερμανό πρόεδρο ότι περιέγραψε την Οθωμανική Αυτοκρατορία με «άσχημα λόγια». Αντίθετα καμιά κριτική δεν προήλθε μέχρι τώρα από κυβερνητικές πηγές. 

Ειρήνη Αναστασοπούλου (dw, dpa, afp)

 Πηγή: DW

 

________________



Η Φλαμανδική Βουλή αναγνωρίζει
τη Γενοκτονία των Αρμενίων


Ν. Λυγερός


Η Φλαμανδική Βουλή αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ταυτόχρονα ασκεί κριτική στις προσπάθειες της άρνησής της. Δεν θυμάται απλώς τα θύματα της Γενοκτονίας, αλλά αποτίνει και φόρο τιμής. Ακολουθώντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενθαρρύνει την Τουρκία με την επέτειο των 100 χρόνων να αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία. Ζητά από την κυβέρνηση να αναζητήσει κι από την Αρμενία κι από την Τουρκία ένα πλαίσιο συμφιλίωσης και να εργαστούν ενεργά στην καλυτέρευση της σχέσης τους. Με πιο πρακτικό τρόπο να υπάρξουν και πρωτόκολλα σε διπλωματικό επίπεδο, για να εξελιχθεί το όλο θέμα της διαμάχης. Μιλά επίσης για διασυνοριακή συνεργασία και για οικονομική ολοκλήρωση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισε να παρέμβει και εκτός Βελγίου, αφού διαβιβάζει αυτό το ψήφισμα στο Συμβούλιο, στην Επιτροπή και στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα της Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, αλλά επίσης στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συν βέβαια της Δημοκρατίας της Αρμενίας και της Τουρκίας. Με αυτόν τον τρόπο, το ψήφισμα τη Φλαμανδικής Βουλής δεν παραμένει απαρατήρητο και εκπληρώνει ολοκληρωτικά την αποστολή του όσον αφορά την αρχή της διαδικασίας των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας, αφού η Γενοκτονία των Αρμενίων αξιοποιείται όντως ως αιχμή του δόρατος για τον αγώνα των Δίκαιων της Ανθρωπότητας.



 

____________________
_



Το πρώτο βήμα της Γερμανίας

Ν. Λυγερός


Το πρώτο βήμα ης Γερμανίας σε σχέση με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έγινε από τον ίδιο τον Πρόεδρό της. Σε θρησκευτική τελετή ο Πρόεδρος έκανε χρήση του όρου της Γενοκτονίας. Για εκατό χρόνια, η Γερμανία είχε αποφύγει αυτή τη χρήση. Τώρα όμως έγινε κάτι που όχι μόνο οδηγεί σε μια αλλαγή φάσης αλλά είναι σημαντικό από μόνο του. Ο Πρόεδρος αναγνώρισε επίσης και τη συνυπευθυνότητα του εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας. Οι ιστορικοί και οι στρατηγιστές ήξεραν εδώ και χρόνια για τον ρόλο των γερμανών συμβούλων την ώρα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την καθολική τους παρέμβαση που άλλαξε τα δεδομένα λόγω της αποτελεσματικότητάς της. Διότι ενίσχυσε κατά πολύ την απλοϊκή και ταυτόχρονα βάρβαρη μεθοδολογία των τουρκικών αρχών. Με άλλα λόγια δεν ήταν μόνο ένα θέμα συμμαχίας. Ο Πρόεδρος εκφράστηκε ελεύθερα και με το λόγο του, η Γερμανία μίλησε επίσημα για πρώτη φορά για την Γενοκτονία δίχως να φοβηθεί τις πιέσεις, τις επιθέσεις και τις επιπτώσεις από τουρκικής πλευράς. Στην Γερμανία ζει η μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα στο εξωτερικό. Με αυτήν την πράξη του Προέδρου αποδεικνύεται ότι δεν σχετίζονται όλα με το μέγεθος των κοινοτήτων που δρουν στο εξωτερικό. Κάθε χώρα, κάθε λαός πρέπει να πάρει μια θέση πρέπουσα για το μέλλον της Ανθρωπότητας ενάντια στη βαρβαρότητα.





Ο


Dutch Parliament Recognizes
Assyrian, Greek and Armenian
Genocide

 

The Hague (AINA) -- The Dutch Parliament passed a binding resolution yesterday recognizing the genocide of Assyrians, Greeks and Armenians by Ottoman Turks during World War One. The resolution, tabled by MP Joel Voordewind from the Christian Union party, enjoyed wide support from the various parties, including Christian Union, People's Party for Freedom and Democracy, Christian Democratic Appeal, Reformed Political Party and Labor Party. The resolution was strongly opposed by two Turkish members of the Parliament but passed by a strong majority vote.

"The aim of this motion is to recognize the Armenian as well as the Assyrian genocide," said Joel Voordewind, "and to bring the Turkish government closer to Armenia. This is an important signal from the Dutch Parliament to the Turkish government to acknowledge its past actions. I hope in the end this will bring both countries to a better understanding and reconciliation with each other."

Armenia recognized the Assyrian Genocide on March 24 (AINA2015-03-24. In 2007 the International Association of Genocide Scholars (IAGS) recognized the Assyrian and Greek genocides (AINA 2007-12-15). In 2010 Sweden recognized the Assyrian, Greek and Armenian Genocide (AINA 2010-03-12).

The genocide of Assyrians, Greeks and Armenians was committed by Ottoman Turks during World War One, between 1915 and 1923. The genocide claimed the lives of 750,000 Assyrians (75%), 500,000 Greeks and 1.5 million Armenians.

While the Armenian genocide is widely known and recognized, the Assyrian and Greek genocides are lesser known. But these genocides cannot be separated from the Armenian genocide, as they were perpetrated at the same time and by the same policy. The genocide of the Assyrians, Greeks and Armenians is one and the same. It was a genocide against Christians.

Assyrians have worked with Greeks and Armenians to pressure Turkey to recognize the genocide of World War One.

To date, Assyrians have erected genocide monuments in 9 cities around the world (story).

Here is the text of the resolution in Dutch:


34 000-V
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2015

Nr. Gewijzigde Motie Van Het Lid Voordewind C.S.
Ter vervanging van die gedrukt onder nr. 59
Voorgesteld

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

constaterende dat de motie Rouvoet c.s. (21 501-20, nr. 270) aangaande het bespreekbaar maken van de erkenning van de Armeense genocide in de dialoog met Turkije (Voor de volledigheid gaat het hier ook over de Assyriers, de Pontische Grieken en Arameeers die ook het slachtoffer zijn geworden van deze genocide) in 2004 Kamerbreed is aangenomen;

van mening, dat het van groot belang is dat Turkije en Armenie tot een gezamenlijk vergelijk over hun geschiedenis komen;

van mening, dat acceptatie van wederzijds inzicht ten aanzien van de gebeurtenissen van 1915 noodzakelijk is om in de betrekkingen tussen beide landen een stap vooruit te zetten;

spreekt de wens uit, dat aankomende herdenkingsbijeenkomsten van 100 jaar Armeense genocide, in Nederland en elders, bijdragen aan respect en acceptatie tussen betrokken gemeenschappen;

verzoekt de regering, in het verlengde van de aangenomen motie-Rouvoet c.s., bilateraal en in EU-verband, de Turkse regering op te blijven roepen de toenadering tot Armenie een nieuwe impuls te geven en met de Armeense regering te streven naar verzoening;

en gaat over tot de orde van de dag.

Voordewind
Omtzigt
Ten Broeke
Servaes
Sjoerdsma
Van Bommel
Van Ojik
Van der Staaij
Bontes
Thieme
Klein
Πηγή: GENOCIDE
Πηγή: AINA

__



Μετάφραση στα ελληνικά



Το Ολλανδικό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων!


Επιμέλεια / μετάφραση
Νόπη Παπαδοπούλου

Η Βουλή της Ολλανδίας πέρασε, στις 09 Απριλίου 2015, δεσμευτικό ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων, των Ελλήνων και των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους κατά τη διάρκεια του Α’ παγκοσμίου πολέμου. Το ψήφισμα, το οποίο κατατέθηκε από το βουλευτή του Χριστιανικού κόμματος Joel Voordewind, είχε ευρεία υποστήριξη από ποικίλα κόμματα, ενώ υπήρξε έντονη αντίδραση από δυο Τούρκους βουλευτές. Τελικά ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Ο Joel Voordewind δήλωσε πως «ο σκοπός αυτής της πρότασης είναι να αναγνωριστεί τόσο η Γενοκτονία των Αρμενίων όσο και των Ασσυρίων και να φέρει την Τουρκική κυβέρνηση κοντά στην Αρμενία. Είναι μια σημαντική κίνηση από την Ολλανδική Βουλή προς την Τουρκική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τις πράξεις του παρελθόντος. Ελπίζω ότι τελικώς με αυτή την κίνηση θα υπάρξει καλύτερη κατανόηση και συμφιλίωση ανάμεσα στις δυο χώρες».

Στις 24 Μαρτίου 2015 η Αρμενία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ασσυρίων & των Ελλήνων. Το 2007 η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τις Γενοκτονίες αναγνώρισε τις Γενοκτονίες των Ασσυρίων και Ελλήνων. Το 2010 η Σουηδία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ασσυρίων, Ελλήνων και Αρμενίων.

Η Γενοκτονία διεπράχθη από τους Οθωμανούς Τούρκους κατά τη διάρκεια του A’ παγκοσμίου πολέμου, μεταξύ του 1915 και 1923 και στοίχισε τη ζωή 750,000 Ασσυρίων (75%), 500,000 Ελλήνων και 1.5 εκατομμυρίου Αρμενίων.

Ενώ η Γενοκτονία των Αρμενίων είναι ευρέως γνωστή και αναγνωρισμένη, οι Γενοκτονίες των Ασσυρίων αι των Ελλήνων δεν είναι τόσο γνωστές. Παρ’ όλα αυτά δε μπορούν να διαχωριστούν από την Αρμένικη Γενοκτονία καθώς διεπράχθησαν την ίδια χρονική περίοδο και με τα ίδια πολιτικά αίτια. Επρόκειτο για μία Γενοκτονία εναντίον των Χριστιανικών λαών.

Οι Ασσύριοι έχουν συνεργαστεί με τους Έλληνες και τους Αρμένιους για να πιέσουν την Τουρκία να ανγνωρίσει τη Γενοκτονία αυτή, κατά τη διάρκεια του A' παγκοσμίου πολέμου.

Μέχρι σήμερα έχουν ανεγερθεί από τους Ασσύριους 9 μνημεία Γενοκτονίας σε όλο τον κόσμο.






Ως την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, χαρακτήρισε την σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς ο Πάπας Φραγκίσκος.
«Τον περασμένο αιώνα, η ανθρώπινή μας οικογένεια βίωσε τρεις μαζικές και πρωτόγνωρες τραγωδίες. Η πρώτη, που ευρέως θεωρείται ως «η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα» έπληξε τον λαό μας των Αρμενίων» δήλωσε ο ποντίφικας επικαλούμενος ένα έγγραφο που υπογράφθηκε το 2001 από τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον B΄ και τον πατριάρχη των Αρμενίων.
«Οι άλλες δύο είναι εκείνες που διέπραξαν ο ναζισμός και ο σταλινισμός. Και πιο πρόσφατα άλλες μαζικές εκτελέσεις όπως εκείνες στην Καμπότζη, τη Ρουάντα, το Μπουρούντι, τη Βοσνία» προσέθεσε ο ίδιος.
Ο Φραγκίσκος προέβη στις δηλώσεις αυτές λίγο πριν από την έναρξη μιας λειτουργίας στη μνήμη των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν το διάστημα μεταξύ 1915 και 1917, στην οποία συνλειτούργησε μαζί με τον πατριάρχη της αρμενικής καθολικής εκκλησίας Νερσές Μπεντρός XIX, παρουσία του προέδρου της χώρας, Σερζ Σαργκσιάν.
Ακόμα κι αν ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο B΄ είχε χρησιμοποιήσει τον όρο το 2000 στο κοινό έγγραφο και ο ίδιος ο Χόρχε Μπεργκόλιο τον είχε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές προτού εκλεγεί πάπας πριν από δύο χρόνια, είναι η πρώτη φορά που ένας ποντίφικας χρησιμοποιεί δημοσίως τον όρο «γενοκτονία».
Ο χαρακτηρισμός αυτός από τον Πάπα, αποτελεί αλλαγή της αρχικής του στάσης, όπου σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα στα τέλη του Μάρτη, το αίτημα που διαβιβάστηκε στον Πάπα Φραγκίσκο, από τον εκπρόσωπο της αρμενικής κυβέρνησης να κάνει δημόσια δήλωση αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας, απορρίφτηκε από το Βατικανό προκαλώντας τα πολύ ευμενή σχόλια της τουρκικής πλευράς.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/223256/papas-i-1i-genoktonia-tou-20ou-aiona-i-sfagi-ton-armenion#sthash.cOCkmzl4.dpu
________________________________
__






______________________________
_




Αγώνας Αναγνώρισης Τριάδας Γενοκτονιών
από την Ολλανδία


Ν. Λυγερός
 

Η Ολλανδία έρχεται το 2015 στην ομάδα κρατών που προσπαθεί ν΄αναγνωρίσει την Τριάδα Γενοκτονιών, δηλαδή τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και τη Γενοκτονία των Ελλήνων. Έτσι η Ολλανδία ενισχύει την έννοια της Τριάδας Γενοκτονιών που προκαλεί μία αλλαγή φάσης σε αυτή τη διαδικασία διόρθωσης. Ταυτόχρονα η Ολλανδία είναι ένα καλό παράδειγμα της αντίστασης που υπάρχει από την προπαγάνδα του κράτους που συνεχίζει να μην αναγνωρίζει τη Γενοκτονία που έχει διαπράξει η ακολουθία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, των Νεότουρκων και του Κεμάλ. Διότι ακόμα και τώρα προσπαθούν να ακυρώσουν όλες τις προσπάθειες της αναγνώρισης. Βέβαια βασίζονται πάνω στους αδιάφορους και σε όσους νομίζουν ότι κάνουν κάτι, επειδή απλώς είναι σε συλλόγους. Διότι αν δεν είσαι ικανός να λειτουργήσεις αποτελεσματικά, στην ουσία συνεργάζεσαι παθητικά με τον θύτη, αφού ενοχλείς με τη δράση σου τους Δίκαιους που έχουν ως μοναδικό στόχο να παράγουν έργο, για να βοηθήσουν τους αθώους. Οι συνεχιστές της Γενοκτονίας βασίζονται πάνω σε αυτά τα άτομα, για ν΄αναδείξουν το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία Γενοκτονία. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει ν’ απαλλαγούμε από αυτά για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η Ολλανδία αποδεικνύει χειροπιαστά ότι κάθε ψήφος έχει σημασία και δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς μαχητές, αφού μόνο αυτοί έχουν τα κότσια να πάνε έως το τέλος, χωρίς να γονατίσουν μπροστά στις πιέσεις λόγω ανικανότητας και έλλειψης επαγγελματισμού. 

Πηγή: N.LYGEROS PhD -  http://www.lygeros.org/articles?n=19189&l=gr


________________________
__






*


Πηγή GENOCIDE

*



_______________________
__






Πάπας:
Η 1η γενοκτονία του 20ου αιώνα η σφαγή των Αρμενίων




Ως την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, χαρακτήρισε την σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Τον περασμένο αιώνα, η ανθρώπινή μας οικογένεια βίωσε τρεις μαζικές και πρωτόγνωρες τραγωδίες. Η πρώτη, που ευρέως θεωρείται ως «η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα» έπληξε τον λαό μας των Αρμενίων» δήλωσε ο ποντίφικας επικαλούμενος ένα έγγραφο που υπογράφθηκε το 2001 από τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον B΄ και τον πατριάρχη των Αρμενίων.

«Οι άλλες δύο είναι εκείνες που διέπραξαν ο ναζισμός και ο σταλινισμός. Και πιο πρόσφατα άλλες μαζικές εκτελέσεις όπως εκείνες στην Καμπότζη, τη Ρουάντα, το Μπουρούντι, τη Βοσνία» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Φραγκίσκος προέβη στις δηλώσεις αυτές λίγο πριν από την έναρξη μιας λειτουργίας στη μνήμη των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν το διάστημα μεταξύ 1915 και 1917, στην οποία συνλειτούργησε μαζί με τον πατριάρχη της αρμενικής καθολικής εκκλησίας Νερσές Μπεντρός XIX, παρουσία του προέδρου της χώρας, Σερζ Σαργκσιάν.

Ακόμα κι αν ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο B΄ είχε χρησιμοποιήσει τον όρο το 2000 στο κοινό έγγραφο και ο ίδιος ο Χόρχε Μπεργκόλιο τον είχε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές προτού εκλεγεί πάπας πριν από δύο χρόνια, είναι η πρώτη φορά που ένας ποντίφικας χρησιμοποιεί δημοσίως τον όρο «γενοκτονία».

Ο χαρακτηρισμός αυτός από τον Πάπα, αποτελεί αλλαγή της αρχικής του στάσης, όπου σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα στα τέλη του Μάρτη, το αίτημα που διαβιβάστηκε στον Πάπα Φραγκίσκο, από τον εκπρόσωπο της αρμενικής κυβέρνησης να κάνει δημόσια δήλωση αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας, απορρίφτηκε από το Βατικανό προκαλώντας τα πολύ ευμενή σχόλια της τουρκικής πλευράς.

Δημοσιεύτηκε στις
12.04.2015 , 10:43
12.04.2015 10:43
Πηγή: sigmalive.com



____________________________
__





Η Αρμενία αναγνώρισε
τη γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων




Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Το Εθνικό Κοινοβούλιο των Αρμενίων ψήφισε σήμερα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων και Ασσυρίων που διαπράχθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους, μεταξύ 1915 και 1923. Ως γνωστόν η Γενοκτονία στοίχισε τη ζωή σε 750.000 Ασσυρίων, 500.000 Έλληνες και 1,5 εκατομμυρίου Αρμένιους.

Το νομοσχέδιο, που προωθήθηκε από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έλαβε 117 θετικές ψήφους, 14 αποχές και καμία αρνητική ψήφο.

Ο επίσημος τίτλος του νομοσχεδίου είναι: "Σχετικά με τη γενοκτονία των Ελλήνων και Ασσυρίων που διαπράχθηκε από τους Οθωμανούς μεταξύ των ετών 1915-1923.

Το νομοσχέδιο συντάχθηκε από τους: Eduard Sharmazanov, Armen Rustamyan, Hovhannes Sahakyan, Edmon Marukyan, Arpine Hovhannisyan, Tevan Poghosyan, Gurgen Arsenyan, Heghine Bisharyan, Alexander Arzumanyan, Vahram Baghdasaryan, Hermine Naghdalyan, Margarit Yesayan, Lyudmila Sargsyan.

Ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, από το Εθνικό Κοινοβουλίο δήλωσε: αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε το ψήφισμα αυτό επειδή το Κοινοβούλιο υιοθετεί τέτοια ψηφίσματα σε πολύ σημαντικές περιπτώσεις. Σε αυτό το πνεύμα προωθώντας το προσχέδιο ως διακήρυξη καταδίκης δείχνουμε στους Έλληνες και Ασσύριους και στη Διεθνή κοινότητα ότι το Εθνικό Κοινοβούλιο της Αρμενίας και όλες οι πολιτικές δυνάμεις προσδίδουν σπουδαιότητα στην καταδίκη της Γενοκτονίας που διαπράχθηκε στους Έλληνες και Ασσύριους.

Ο Σαμπρί Ατμάν (Διευθυντής του κέντρου ερευνών για την Ασσυριακή Γενοκτονία) είπε: Η συστηματική Γενοκτονία του Οθωμανικού κράτους και των Κούρδων συμμάχων τους που διαπράχθηκε εναντίον των Ασσυρίων, Αρμενίων και Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου πολέμου δεν αποτελεί πλέον κέρδος για την Τουρκία και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να αποτελεί κέρδος. Χαιρετίζουμε τη Δημοκρατία της Αρμενίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων. Αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να αναγνωριστεί διεθνώς. Η Τουρκία δεν μπορεί να λάβει τη θέση της μεταξύ των πολιτισμένων κρατών του κόσμου αν δεν αναλάβει πλήρως της ευθύνη του τρομερού εγκλήματος. Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τη νοοτροπία της άρνησης και θα πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ISIS. Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι οι απόγονοι των επιζησάντων των "ξεχασμένων" γενοκτονιών δεν θα σταματήσουν ποτέ να απαιτούν αναγνώριση.

Παρότι η Αρμενική γενοκτονία είναι ευρύτερα αναγνωρισμένη, η Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων είναι λιγότερα γνωστές. Αυτές δεν μπορούν να διαχωριστούν από την Αρμενική γιατί διαπράχθηκαν την ίδια περίοδο.

Η γενοκτονία Ελλήνων Αρμενίων και Ασσυρίων είναι μία και είναι ίδια. Ήταν εναντίον των Χριστιανών. Οι Ασσύριοι συνεργάστηκαν με τους Έλληνες και τους Αρμένιους για να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Πηγή: e-pontos.gr


_


Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015


Υιοθέτηση Διακήρυξης στην Αρμενία για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Ασσυρίων 

 

Η δήλωση της Εθνικής Συνέλευσης για τη «Γενοκτονία που διεπράχθη από τους Οθωμανούς Τούρκους από το 1915 έως το 1923», σημαίνει ότι η Δημοκρατία της Αρμενίας αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων. 

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Αρμενίας, Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, σε απάντηση του στον Koryun Nahapetyan δηλώνει ότι «η Εθνική Συνέλευση της Αρμενίας επέλεξε να υιοθετήσει Διακήρυξη, καθώς υιοθετεί Διακηρύξεις για πολύ σημαντικά ζητήματα. Σε αυτή την περίπτωση προτείναμε, συζητήσαμε και καταλήξαμε ότι η υιοθεσία μιας Διακήρυξης θα ήταν η πιο πρέπουσα. Με αυτή μας την κίνηση θέλουμε να δείξουμε στους Έλληνες και Ασσύριους αδερφούς μας, καθώς και στη διεθνή κοινότητα ότι η Δημοκρατία της Αρμενίας και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, καταδικάζουν τη Γενοκτονία που διεπράχθη στους Έλληνες και στους Ασσύριους». 

Σε άλλη ερώτηση του Koryun Nahapetyan σχετικά με τον περιορισμό της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Ασσυριών, ο Σαρμαζάνοφ είπε πως αυτό πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι δυο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να συνεργαστούν «μπορώ να εστιάσω στο γεγονός ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων από τη Σουηδική Βουλή οφείλεται στην κοινή προσπάθεια και των τριών κοινοτήτων. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Πρέπει να συνδυάσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να παλέψουμε ενάντια στην άρνηση των Τούρκων».

Πηγή: Armenpress

__


117 ψήφοι ανθρωπιάς

 
Ν. Λυγερός 

Ο αρμενικός λαός απέδειξε ακόμα μια φορά πόσο δίπλα στέκεται στην Ανθρωπότητα. Με 117 ψήφους η Βουλή της Αρμενίας αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και τη Γενοκτονία των Ποντίων. Με αυτήν την πράξη οι αθώοι της γενοκτονίας των Αρμενίων έγιναν οι Δίκαιοι για άλλες δύο Γενοκτονίες. Δηλαδή εργάστηκαν υπέρ των θυμάτων του ίδιου θύτη. Δεν ξέχασαν τα άλλα δεδομένα, επειδή δεν τους αφορούσαν άμεσα. Συνέχισαν το έργο της Ανθρωπότητας με την αναγνώριση εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας. Τώρα πια δεν έχουμε μόνο την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Σουηδία από το 2010 που έχουν αναγνωρίσει αυτές τις Γενοκτονίες. Με άλλα λόγια, η Αρμενία έρχεται να ενισχύσει τον αγώνα μας με το κύρος του αθώου, του θύματος, του επιζώντα και του Δίκαιου, διότι θεωρεί ότι αυτό είναι το πρέπον για τα δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Έτσι, οι προσπάθειες που γίνονται στην Αμερική και στην Αυστραλία υποστηρίζονται από άλλο ένα κράτος το 2015, που συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Δηλαδή την ώρα που οι Αρμένιοι σκέφτονται τα θύματά τους, επιλέγουν να μην ξεχάσουν και τα άλλα θύματα, αποδεικνύοντας με αυτόν τον αποτελεσματικό τρόπο ότι ο αγώνας όλων των θυμάτων συνεχίζεται σ’ ένα συμμαχικό πλαίσιο και ακολουθεί βέβαια τη στρατηγική της ενοποίησης των Γενοκτονιών, για να γίνει κατανοητό σε όλους ότι είναι η Ανθρωπότητα που παλεύει ενάντια στη βαρβαρότητα. Άξιοι οι Αρμένιοι! Έτσι κι όχι αλλιώς!

Πηγή: N.LYGEROS PhD

______________

Η Κύπρος ποινικοποίησε την άρνηση της γενοκτονίας

 

Ποινικοποιήθηκε η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Την ποινικοποίηση της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας ψήφισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής Αντιπροσώπων, ενόψει και της 24ης Απριλίου η οποία έχει καθιερωθεί ομόφωνα από τη Βουλή ως Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Αρμενικού Έθνους.


Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια ψήφισε ομόφωνα πρόταση νόμου για τροποποίηση του περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου νόμου του 2015, σκοπός της οποίας είναι η ποινικοποίηση της άρνησης ή κατάφωρης υποβάθμισης εγκλημάτων πολέμου όταν τα εγκλήματα αυτά έχουν αναγνωριστεί με ομόφωνη απόφαση ή ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας ανεξάρτητα από το αν έχουν αναγνωριστεί ή όχι από διεθνές δικαστήριο.


Σε δήλωση ενώπιον της Ολομέλειας, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι με την ψήφιση της πρότασης νόμου που έχουμε ενώπιον μας, η Βουλή θα έχει τη δυνατότητα, με ομόφωνο ψήφισμα ή ομόφωνη απόφασή της, να παρέχει την ίδια νομοθετική αντιμετώπιση στην υποκίνηση βίας, όπως αυτή περιγράφεται στο νόμο, εναντίον κάθε ομάδας που έχει θυματοποιηθεί από τέτοιου είδους εγκλήματα, έστω και αν αυτά δεν έχουν ακόμα γίνει αντικείμενο απόφασης διεθνούς ποινικού δικαστηρίου.


Ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή μέρα για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση “δίδει τη δυνατότητα στη Βουλή να αποκαθιστά με ομόφωνες αποφάσεις ή ψηφίσματά της την ιστορική αλήθεια”.

“Στις 24 Απριλίου συμπληρώνεται ένας αιώνας αφότου οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν και δολοφόνησαν διακόσια πενήντα ηγετικά στελέχη της αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “αυτή η πράξη αποτέλεσε την έναρξη ενός από τα μεγαλύτερα και πιο αποτρόπαια εγκλήματα στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας, τη σφαγή ενάμιση εκατομμυρίων Αρμενίων από τους Νεοτούρκους. Παρά την καταγραφή των γεγονότων αυτών από εκατοντάδες ανεξάρτητους μάρτυρες, η γενοκτονία των Αρμενίων δεν έχει αναγνωριστεί παρά μόνο από μικρό αριθμό κρατών”.


Είπε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει καθιερώσει ομόφωνα την 24η Απριλίου ως Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Αρμενικού Έθνους και ενέκρινε το 1975, το 1982 και το 1990 σχετικά ψηφίσματα με τα οποία αναγνωρίζει και καταδικάζει το στυγνό αυτό έγκλημα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πρόσφατο ψήφισμά του και ενόψει της 100ής επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων, καλεί όλα τα κράτη μέλη να την αναγνωρίσουν, ενθαρρύνει δε όλα τα κράτη μέλη και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να συμβάλουν περαιτέρω στην αναγνώρισή της.


Δυστυχώς, συνέχισε, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση που διεθνή δικαστήρια ή διεθνείς οργανισμοί δεν έχουν αναγνωρίσει τέτοιου είδους εγκλήματα, παρόλο που αυτά έχουν τεκμηριωθεί και αποδειχτεί ιστορικά.


Αυτή η έλλειψη αναγνώρισης σε διεθνές και εθνικό επίπεδο έχει ως αποτέλεσμα τη διαφορετική νομοθετική αντιμετώπιση φαινομένων βίας και ρατσισμού κατά των προσώπων που ανήκουν σε σύνολα τα οποία έχουν θυματοποιηθεί, πρόσθεσε.


Για το λόγο αυτό, συνέχισε, η Βουλή των Αντιπροσώπων, ως το νομοθετικό όργανο της Δημοκρατίας, σεβόμενη το ρόλο της στο δημοκρατικό πολίτευμα και τη συνέχεια του έργου της, θα προχωρήσει σήμερα στη διόρθωση αυτής της στρέβλωσης, τουλάχιστον στο εθνικό μας δίκαιο.


Ο κ. Ομήρου είπε ότι στη χώρα μας ισχύει από το 2011 νομοθεσία που εισήχθη για σκοπούς εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η οποία ποινικοποιεί ορισμένες συμπεριφορές ρατσισμού και ξενοφοβίας συμπεριλαμβανομένων πράξεων επιδοκιμασίας ή άρνησης ή κατάφωρης υποβάθμισης εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όταν τέτοιες πράξεις στρέφονται κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων λόγω των πιο πάνω διακρίσεων και εφόσον εκδηλώνονται κατά τρόπο απειλητικό και υβριστικό που είναι πιθανό να υποκινήσει βία ή μίσος κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της.


“Η νομοθεσία αυτή περιορίζει την ποινικοποίηση τέτοιων πράξεων, θέτοντας την προϋπόθεση ότι η άρνηση ή η κατάφωρη υποβάθμιση των προαναφερόμενων εγκλημάτων αποτελεί ποινικό αδίκημα μόνο σε περίπτωση που τα εγκλήματα αυτά έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση διεθνούς δικαστηρίου”, κατέληξε.
Πηγή: CyprusNews.eu

__



Largest Group in European Parliament Condemns Armenian Genocide, Calls for Restitution by Turkey






BRUSSELS—The Political Assembly of the European Political Party (EPP), the largest political group in the European Parliament, on Tuesday adopted a resolution condemning the Armenian Genocide, and calling on Turkey to recognize it.

The resolution entitled ‘The Armenian Genocide, Turkish Responsibility, and European Values’ reaffirms EPP’s “recognition and condemnation of the Genocide and Great National Dispossession of the Armenian people on the eve of its 100th Anniversary on 24 April 2015”. The resolution emphasizes the incontrovertible evidence documented in the archives of several western states, including Germany, United Kingdom, USA, France, that the “Armenian Genocide… was perpetuated by the Young Turk Government in the final years of the Ottoman Empire.“ The resolution also criticizes the destruction of thousands of Armenian cultural monuments in Turkey.

The largest political group of the European Parliament calls on Turkey inter alia “to face history and finally recognize the ever-present reality of the Armenian Genocide”, “make restitution appropriate for a European country, including but not limited to ensuring a right of return of the Armenian people to, and a secure reconnection with, their national hearth…”

The President of the European Armenian Federation for Justice and Democracy (EAFJD) Kaspar Karampetian said “we welcome the resolution adopted and we thank the European People’s Party and in particular President Joseph Daul for his support. EPP sister Armenian parties – Republican Party of Armenia, Rule of Law and Heritage – showed that the Armenian political parties are united in pursuing Armenian Genocide recognition in this centennial year.” “The other political groups of the European Parliament, as well as the Parliament as an institution, should show similar determination and courage, in condemning the Genocide and restoring historical justice,” concluded Karampetian.

Below is the text of the resolution.

Resolution adopted by the EPP Political Assembly ( 3rd March 2015) on “The Armenian Genocide and European Values”

The European People’s Party reaffirms its recognition and condemnation of the Genocide and Great National Dispossession of the Armenian people on the eve of its 100th Anniversary on 24 April 2015.


1. We condemn the genocidal acts against the Armenian people, planned and continuously perpetrated by the Ottoman Empire and various regimes of Turkey in 1894-1923, dispossession of the homeland, the massacres and ethnic cleansing aimed at the extermination of the Armenian population, the destruction of the Armenian heritage, as well as the denial of the Genocide, all attempts to avoid responsibility, to consign to oblivion the committed crimes and their consequences or to justify them, as a continuation of this crime and encouragement to commit new genocides.


2. We commemorate one-and-a-half million innocent victims of the Armenian Genocide in 1915 and bow in gratitude to those martyred and surviving heroes who struggled for their lives and human dignity. Moreover, we recognize, that the Genocide resulted in the death and dispossession not only of Armenian people but also extended to the Pontic Greeks and Assyrians peoples, and we commemorate them as well.


3. We join and strongly support the commitment of Armenia and the Armenian people to continue the international struggle for the prevention of genocides, the restoration of the rights of people subjected to genocide and the establishment of historical justice.


4. We invite Turkey, in the finest example of integrity and leadership proffered by the Federal Republic of post-war Germany, to face history and finally recognize the ever-present reality of the Armenian Genocide and its attendant dispossession, to seek redemption and make restitution appropriate for a European country, including but not limited to ensuring a right of return of the Armenian people to, and a secure reconnection with, their national hearth―all flowing from the fundamental imperative of achieving Reconciliation through the Truth.


5. We call upon the Government of Turkey to respect and realize fully the legal obligations which it has undertaken including those provisions which relate to the protection of cultural heritage and, in particular, to conduct in good faith an integrated inventory of Armenian and other cultural heritage destroyed or ruined during the past century, based thereon to develop a strategy of priority restoration of ancient and medieval capital cities, churches, schools, fortresses, cemeteries, and other treasures located in historic Western Armenia, and to render the aforementioned fully operational cultural and religious institutions.


6. We appeal to EU and CoE member states, international organizations, all people of good will, regardless of their ethnic origin and religious affiliation, to unite their efforts aimed at restoring historical justice and paying tribute to the memory of the victims of the Armenian Genocide.


7. Taking the foregoing into account, the European People’s Party invites Turkey to take the following measures pursuant to its international commitments and the European identity to which it aspires:
to recognize and condemn the Armenian Genocide committed by the Ottoman Empire, and to face its own history and memory through commemorating the victims of that heinous crime against humanity;

to provide a vision and an implementing plan of action worthy of a truly European Turkey, including a comprehensive resolution of issues relating to the freedom of expression and reference to the Genocide in state, society and educational institutions, as well as the repair of religious and other cultural sites a nd their return to the Armenian and other relevant communities;

to launch the long-awaited celebration of the Armenian national legacy based on a total Turkish-Armenian normalization anchored in the assumption of history, the pacific resolution of all outstanding matters, and a complete Europeanization of their relationship.


8. It also invites the European Union, its Commission, Council and Parliament, and the international community as a whole, in assessment of the honoring of commitments and obligations undertaken by Turkey, to accord continued attention to the recognition, restoration, and restitution of our shared heritage as herewith tendered, and hereafter officially to commemorate April 24 as a day to remember and condemn the Armenian Genocide and man’s inhumanity to man.


9. We express the hope that recognition and condemnation of the Armenian Genocide by Turkey will serve as a starting point for the historical reconciliation of the Armenian and Turkish peoples.

Ελληνική δημοσίευση στο sigmalive >>>


_



Το κοινοβούλιο της Ναβάρας αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Αρμενίων


 http://www.armeniancommunity.gr/media/k2/items/cache/607599a0168b274947e4ccafebef81a5_L.jpg


Parliament of Navarre Recognizes Armenian Genocide 

PAMPLONA, Spain—The parliament of Spain’s autonomous community of Navarre adopted a measure on Monday recognizing the Armenian Genocide. The measure came after a series of visits by members of the Navarre parliament to Armenia and Artsakh. Navarre lies in the north of Spain and has a sizable population of Basque speakers.
The declaration, adopted by the unicameral Parliament on June 23, reads that “in accordance with the resolution of the European Parliament of June 1987, reaffirmed by subsequent resolutions (February 28, 2002 and April 1, 2004), the events suffered by the Armenian people are an authentic genocide.”
“As we are nearing the centennial of the Armenian Genocide, such declarations clearly show European solidarity with Armenian people and their suffering” commented European Friends of Armenia (EuFoA) Director Eduardo Lorenzo Ochoa. “EuFoA is proud that thanks to its extensive network, more and more key European stakeholders are aware of the importance of this issue,” he added.
The declaration denounces the policy of denial developed by the Turkish regime and calls on Turkey “to establish diplomatic relations with Armenia in the spirit of good neighborhood, and to resolve their border dispute peacefully.” In addition, the text underlines that given Turkey’s status as candidate for EU membership, those two issues (the recognition of the Genocide and the normalization of diplomatic relations) should be urgently addressed.
Navarre is a Spanish autonomous region in the north, bordering France, roughly the size of Cyprus, and populated by around 650,000 inhabitants. It is the fourth region in Spain that has recognized the Armenian Genocide, after the Basque Country, Catalonia and the Balearic Islands.
Αρχική πηγή: Asbarez.com
_ 



Το Κοινοβουλίου της Ναβάρρας αναγνωρίζει
τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Παμπλόνα, Ισπανία - Το κοινοβούλιο της αυτόνομης κοινότητας της Ισπανίας της Ναβάρας τη Δευτέρα, υιοθέτησε μέτρο αναγνωρίζοντας τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Η πρόταση ήρθε μετά από μια σειρά επισκέψεων των μελών του κοινοβουλίου της Ναβάρρας στην Αρμενία και στο Αρτσάχ. Η Ναβάρρα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας και έχει ένα μεγάλο αριθμό Βάσκων ομιλητών.
Η δήλωση, η οποία εγκρίθηκε από το νομοθετικό σώμα το Κοινοβούλιο στις 23 Ιουνίου, αναφέρει ότι "σύμφωνα με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Ιουνίου 1987, επιβεβαίωσε με μεταγενέστερες αποφάσεις (28 Φεβ 2002 και 1 Απριλίου του 2004), τα γεγονότα που υπέστη η αρμενική οι άνθρωποι είναι ένα αυθεντικό γενοκτονία ».
«Καθώς πλησιάζουμε την εκατονταετηρίδα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ξεκάθαρα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στον αρμενικό λαό και τη δυστυχία τους», σχολίασε ο
Eduardo Lorenzo Ochoa, Διευθυντής την "Ευρωπαίοι Φίλοι της Αρμενίας (EuFoA) . "EuFoA είναι περήφανη που χάρη στο εκτεταμένο δίκτυο της, όλο και πιο βασικά ευρωπαϊκά μέρη ενδιαφέρονται να γνωρίζουν τη σημασία αυτού του ζητήματος", πρόσθεσε.
Η δήλωση καταγγέλλει την πολιτική της άρνησης που αναπτύχθηκε από το τουρκικό καθεστώς και καλεί την Τουρκία «να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την Αρμενία στο πνεύμα της καλής γειτονίας και την επίλυση συνοριακών διαφορών τους με ειρηνικά μέσα." Επιπλέον, το κείμενο υπογραμμίζει ότι, δεδομένου καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, τα δύο αυτά θέματα (η αναγνώριση της γενοκτονίας και η εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων) θα πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως.
Η Ναβάρρα είναι μια ισπανική αυτόνομη περιοχή στο βορρά, συνορεύει με τη Γαλλία, περίπου στο μέγεθος της Κύπρου, και κατοικείται από περίπου 650.000 κατοίκους. Είναι η τέταρτη περιοχή της Ισπανίας που έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μετά τη Χώρα των Βάσκων, τη Καταλονία και τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Το παραπάνω κείμενο είναι μια ανεπίσημη και ερασιτεχνική προσπάθεια μεταφοράς του κειμένου στα ελληνικά. Δεκτή οποιαδήποτε πρόταση για ακριβέστερη μετάφραση.

 ____



Πρώτος Σύλλογος στη Γερμανία που αναγνωρίζει Γενοκτονία του Πόντου και Ασσυρίων

Πρώτος Σύλλογος στη Γερμανία που
αναγνωρίζει Γενοκτονία του Πόντου και Ασσυρίων

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Α.Σ.

Έτος ιδρύσεως 1990

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 89 Άουγκσμπουργκ 11.05.2014



ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΣΥΡΙΩΝ



Ο Σύλλογος Ποντίων Άουγκσμπουργκ και Περιχώρων και το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 ψηφίζοντας ομόφωνα τα εξής:



Υποστηρίζει τον αγώνα των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων, δύο πανάρχαιων λαών, για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας τους από το οθωμανικό, νεοτουρκικό και κεμαλικό καθεστώς στις αρχές του 20ου αιώνα.

Καλούμε τη γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων από το οθωμανικό, νεοτουρκικό και κεμαλικό καθεστώς όπως έπραξε για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Απαιτούμε από τη σημερινή Τουρκία ως διάδοχο κράτος να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων δείχνοντας ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, η οποία ανέλαβε το ιστορικό καθήκον της, έναντι των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων είναι ένα ιστορικά τεκμηριωμένο γεγονός, που αναγνωρίζεται από κοινοβούλια και οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Η άρνηση της λειτουργεί απαλλακτικά για τους θύτες και θεωρείται το τελευταίο στάδιο της γενοκτονίας των αυτοχθόνων χριστιανικών λαών της Ανατολής από τους Οθωμανούς Τούρκους.



Άουγκσμπουργκ 11.05.14



Α΄ Πρόεδρος Παρασκευόπουλος Κωνσταντίνος

Β΄ Πρόεδρος Τομπρουκίδης Δημήτριος

Α΄ Γραμματέας Αμπρικίδης Αθανάσιος

Β΄Γραμματέας Μαραντίδης Κωνσταντίνος

Ταμίας Μαραντίδη-Σκανδάλη Μαρία

Μέλος Χολίδης Ιωάννης

Μέλος Μυριούνης Αλέξανδρος




VEREIN DER GRIECHEN AUS PONTOS

IN AUGSBURG u. UMGEBUNG E.V.

Gründungsjahr 1990

Protokollnummer: 89 Augsburg, 11.05.14



BESCHLUSS ÜBER ANERKENNUNG DES VÖLKERMORDS AN DEN GRIECHEN VON

PONTOS UND ASSYRER



Der Verein der Griechen aus Pontos in Augsburg und der Vorstand sind am 11. Mai 2014 zusammengetreten und haben einstimmig folgendes beschlossen. Der Verein unterstützt den Kampf der Griechen von Pontos und der Assyrer, zweier sehr alter Völker, für die Anerkennung der Völkermords an ihnen durch das osmanische, neutürkische und kemalistische Regime zu Beginn des 20. Jahrhunderts. Wir rufen die deutsche Regierung dazu auf, den Völkermord an den Griechen von Pontos und den Assyrern durch das osmanische, neutürkische und kemalistische Regime anzuerkennen, wie sie es im Falle des Völkermords an den Armeniern getan hat. Wir fordern von der heutigen Türkei als Nachfolgerstaat, den Völkermord an den Griechen von Pontos und den Assyrern anzuerkennen und damit zu beweisen, dass sie die demokratischen Regeln und die Menschenrechte einhält, während sie gleichzeitig die volle Mitgliedschaft in der Europäischen Union anstrebt. Sie sollen dem Beispiel der Deutschen Bundesrepublik folgen, die ihrer historischen Verpflichtung gegenüber den Opfern des Holocausts nachgekommen ist. Der Völkermord an der Griechen von Pontos und den Assyrern ist ein historisch belegtes Geschehen, das von Parlamenten und Organisationen weltweit anerkannt wird. Seine Leugnung fungiert wie ein Freispruch der Täter und wird als das letzte Stadium des Völkermords an den einheimischen christlichen Völkern des Nahen Ostens durch die osmanischen Türken angesehen.



Augsburg, 11.05.2014



1. Vorsitzender Paraskevopoulos Konstantinos

2. Vorsitzender Tomproukidis Dimitrios

1. Schriftführer Amprikidis Athanasios

2. Schriftführer Marantidis Konstantinos

Kassenwart Marantidi-Skandali Maria

Mitglied Cholidis Ioannis

Mitglied Myriounis Alexandros

Verein der Griechen aus Pontos in Augsburg und Umgebung e.V.


Mittelstr. 7, 86153 Augsburg, Tel.: 0821/413330

__

Πηγή: GENOCIDE


________________



 


ΦΕΚ Αναγνώρισης
Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού




πηγή: GENOCIDE

____




ΦΕΚ Αναγνώρισης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού













πηγή: GENOCIDE

________________
__





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου