Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

The White Ribbon - Official Trailer

...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΟΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Michael Haneke

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Ulrich Tukur,
Susanne Lothar,
Mercedes Jadea Diaz,
Burghart Klaussner,
Josef Bierbichler
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
Διάρκεια : 144'
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΟΣ:
ΥΠΟΘΕΣΗ: 
Ένα μικρό γερμανικό χωριό των αρχών του αιώνα γίνεται ο καμβάς για να ξεδιπλώσει ο Michael Haneke το τελευταίο αριστουργηματικό κινηματογραφικό του δοκίμιο γι' αυτήν τη δεκαετία. Εκκινώντας από το μέρος - την οικογένεια - για να καταλήξει στο όλον - την κοινωνία -, επιχειρεί να εξερευνήσει, μέσα από την φαινομενικά απλή ιστορία του, την ανθρώπινη φύση και, κυρίως, τις συχνά ανεξήγητες αποκλίνουσες τάσεις της.
Όλα αυτά, βεβαίως, κατά τη συνήθη πρακτική του ιδιοφυούς Aυστριακού, δεν λέγονται ρητά, αλλά υπονοούνται. Η λιτή, αποστασιοποιημένη του αφήγηση όμως είναι τόσο μελετημένη, μεθοδική και αριστοτεχνική, που η αλληγορία του - εξαίσια κινηματογραφημένη σε ασπρόμαυρο φόντο - δεν είναι μόνο ένας γρίφος για 'δύσκολους' σινεφίλ, μα ένα μάθημα για κάθε θεατή.
Ο Χρυσός Φοίνικας, η εισπρακτική επιτυχία, και το πιθανό Oscar Καλύτερης Ξένης ταινίας, απλώς επισφραγίζουν το αυτονόητο: δεν χρειάζεται να μας το επιβεβαιώσει ο χρόνος, το «The White Ribbon» είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας. Η ταινία προβλήθηκε στην Ελλάδα στις 29/10/2009 με τον Ελληνικό τίτλο «Η Λευκή Κορδέλα» 

πηγή :





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου