Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

15 October - United for Global Change


Μεταφορτώθηκε από το χρήστη την 25 Σεπ 2011
For more info, visit: http://15october.net/


αναδημοσίευση από 
Για σήμερα το απόγευμα έχει οριστεί το ραντεβού των Αγανακτισμένων του πλανήτη Γη, που έκαναν το ίντερνετ να βουίζει εδώ και καιρό για μια ταυτόχρονη διαδήλωση σήμερα, 15 Οκτωβρίου σε πόλεις του κόσμου, από την Νέα Ζηλανδία, ως την Αλάσκα και από την Γουόλ Στριτ στο Σίτι του Λονδίνου. Ηδη, οι διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από τις ανατολικές περιοχές του πλανήτη, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη νοτιοανατολική Ασία. 
Ο χάρτης με τις κόκκινες βούλες όπου θα γίνει συγκέντρωσης -στο  διαδικτυακό τόπο με τον ονομασία «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή»- έχει κυριολεκτικά κοκκινίσει, παρουσιάζοντας ένα χάρτη με περισσότερες από 951 κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον 82 χώρες σε όλες τις κατοικημένες ηπείρους.
Από την Τανζανία ώς τη Χαβάη, οι «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street), συναντούν τους Ισπανούς «Indignados» και  δυο κόκκινες τελίτσες παραπάνω οι Βρετανοί “Occupy London Stock Exchange» προσπαθούν να εξηγήσουν ότι δεν θέλουν να μπουν μέσα στο ίδιο το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αλλά όλοι συμφωνούν στο εξής -όπως το έθεσαν εν συντομία οι «October 15» στο Twitter- «διατηρήστε την ειρήνη, φέρτε το μυαλό σας ανοιχτό, ένα σλίπινγκ μπαγκ, φαγητό και ζεστά ρούχα και θα τα καταφέρουμε». 

Στόχος τους είναι να ακουστεί ότι  «δεν είμαστε αγαθά στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών, οι οποίοι δεν μας αντιπροσωπεύουν... Θα διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά, θα μιλάμε και θα οργανωθούμε μέχρι να μας ακούσουν» όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα “United for Global Change”.
 

Ξεκίνησαν οι μεγάλες διαδηλώσεις

Ηδη, ογκώδεις διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στο Οκλαντ και στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, στην Ταϊπέι, στη Μανίλα, τη Σεούλ και στο Τόκιο.

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρώμη όπου οι διοργανωτές του κινήματος «Καταλάβετε τη Ρώμη» να προβλέπουν συμμετοχή έως και 200.000 ατόμων. 


Δυναμική αναμένεται η συμμετοχή σε αυτήν μαθητών και φοιτητών, που διαδήλωσαν και την περασμένη εβδομάδα σε 90 πόλεις της Ιταλίας για τις περικοπές στην Παιδεία.


Η συγκέντρωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος στη Ρώμη.


Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης σε 8 πόλεις στη Γαλλία


Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης για σχηματίσουν πορεία που θα περάσει από το γαλλικό χρηματιστήριο και το δημαρχείο.


Οι Βρετανοί διαδηλωτές έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και μετά  θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Σίτι με σύνθημα «Καταλάβετε το LSX», το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.


Μεγάλη αναμένεται να είναι και η διαδήλωση στη Μαδρίτη, την πόλη απ' όπου ξεκίνησε το κίνημα των Αγανακτισμένων, τον περασμένο Μάιο.


Συγκέντρωση και συναυλία έχει προγραμματιστεί το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος στην ΑθήναΟι κινητοποιήσεις στα Social Media

Για περισσότερα 15october.net
Επίσης, παρακολουθήστε τις εξελίξεις στο Twitter#O15  #OCT15  #GlobalChange==================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου