Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Σύμβουλος της αλβανικής κυβέρνησης ο Τόνι Μπλέρ

Επειτα από τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος έγινε πρόσφατα σύμβουλος της κυβέρνησης της Σερβίας, το δρόμο για τα Βαλκάνια πήρε και ο Τόνι Μπλερ. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέλαβε και επίσημα το ρόλο του συμβούλου της κυβέρνησης της Αλβανίας, ο οποίος ήδη βρίσκεται στα Τίρανα, όπου παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της νέας κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Εντι Ράμα, ανακοινώθηκε πως θα είναι σύμβουλος της αλβανικής κυβέρνησης. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, ο Μπλερ δεν θα πληρώνεται από τους Αλβανούς φορολογούμενους, αλλά θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του.

Ο Ράμα περιμένει τη συνδρομή του Μπλερ και την καθοδήγησή του κυρίως στο θέμα της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο κ. Μπλερ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα του αποστολή και πρόσθεσε ότι θα βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας διαφορετική Αλβανίας.
«Είμαι εδώ γιατί πιστεύω σε αυτή τη χώρα, σε αυτούς τους ανθρώπους, και πιστεύω στο όραμά τους για την πρόοδο. Νομίζω ότι η ιδέα του προσανατολισμού της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια πολύ σημαντική ιδέα και θα ήθελα πολύ να δω αυτή τη χώρα, μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε ο κ. Μπλερ, ο οποίος είναι πολύ δημοφιλής στην Αλβανία, λόγω της στάσης του, υπέρ της επέμβασης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο, το 1999.

Πληροφορίες από το ΕΘΝΟΣ.gr, iefimerida.gr

__


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου