Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Δημήτρης ΧορνΟ


Γεννήθηκε και πέθανε όπως είναι η μοίρα όλων των ανθρώπων. Όμως το ιδιαίτερο ταλέντο του και τα χαρίσματά του, δώρα στους άνθρωπους που τα δέχονταν, ήταν αυτά που χαρακτήρησαν το πέρασμά του από τη ζωή.

Εκτός από τη σφραγίδα που άφησε στο κινηματογράφο και το θέατρο ο Χορν "άφησε" και δεκάδες μαγνητοφωνήσεις θεατρικών έργων. Στη ξακουστή ραδιοφωνική εκπομπή του με τίτλο "Ο Ταχυδρόμος Έφτασε", με μια σουρεαλιστική ειρωνεία στη φωνή του, διάβαζε φανταστικά γράμματα ακροατών, σε κείμενα του Κώστα Πρετεντέρη.

Παρά το γεγονός ότι οι κριτικές τον αποθέωναν, τόσο για το ταλέντο του, την προσωπικότητά του, τη ψυχή του που έδινε γενναιόδωρα σε κάθε ερμηνεία του, ωστόσο δήλωνε:
"Ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω ότι ήταν λάθος μου να γίνω ηθοποιός"


ο

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Χορν, με τα παραλειπόμενα μιας εκπομπής πέντε χρόνια πριν το αφιέρωμα, η οποία δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί και που έκανε η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, για την τη ΝΕΤ και την τηλεοπτική εκπομπή «ΑΝΘΡΩΠΟΙ». Η Σεμίνα, όπως δηλώνει, υπήρξε θαυμάστριά του από δέκα ετών. Θα πει:
«Ήταν ένα πλάσμα απ΄ την ουσία των ονείρων»
Xrysa Di

Δημήτρης Χορν - Η τελευταία συνέντευξη


Κώστας Γεωργουσόπουλος:
Ο ίδιος πίστευε ότι ο καλύτερος ρόλος που είχε παίξει ήταν ο «Τρελός» από τη "Δωδεκάτη Νύχτα", του Σαίξπηρ. «Οι τρελοί του Σαίξπηρ», μου έλεγε, «λένε πολύ σοφά πράγματα. Ίσως να είμαι κι εγώ λίγο τρελός.» και μου υπευνθύμιζε τον Βιζυηνό κι εκείνο το : «μετεβλήθει εντός μου, και ο ρυθμός του κόσμου.» κι ο δικός μου συμπλήρωνε :«το νιώθω πολλές φορές όταν εκνευρίζομαι και όταν γίνομαι εμπαθής. Γιατί μη νομίζετε, είμαι, εμπαθέστατος»Ο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου