Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η Αρμενία αναγνώρισε τη γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Το Εθνικό Κοινοβούλιο των Αρμενίων ψήφισε σήμερα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων και Ασσυρίων που διαπράχθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους, μεταξύ 1915 και 1923. Ως γνωστόν η Γενοκτονία στοίχισε τη ζωή σε 750.000 Ασσυρίων, 500.000 Έλληνες και 1,5 εκατομμυρίου Αρμένιους.

Το νομοσχέδιο, που προωθήθηκε από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έλαβε 117 θετικές ψήφους, 14 αποχές και καμία αρνητική ψήφο.

Ο επίσημος τίτλος του νομοσχεδίου είναι: "Σχετικά με τη γενοκτονία των Ελλήνων και Ασσυρίων που διαπράχθηκε από τους Οθωμανούς μεταξύ των ετών 1915-1923.

Το νομοσχέδιο συντάχθηκε από τους: Eduard Sharmazanov, Armen Rustamyan, Hovhannes Sahakyan, Edmon Marukyan, Arpine Hovhannisyan, Tevan Poghosyan, Gurgen Arsenyan, Heghine Bisharyan, Alexander Arzumanyan, Vahram Baghdasaryan, Hermine Naghdalyan, Margarit Yesayan, Lyudmila Sargsyan.

Ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, από το Εθνικό Κοινοβουλίο δήλωσε: αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε το ψήφισμα αυτό επειδή το Κοινοβούλιο υιοθετεί τέτοια ψηφίσματα σε πολύ σημαντικές περιπτώσεις. Σε αυτό το πνεύμα προωθώντας το προσχέδιο ως διακήρυξη καταδίκης δείχνουμε στους Έλληνες και Ασσύριους και στη Διεθνή κοινότητα ότι το Εθνικό Κοινοβούλιο της Αρμενίας και όλες οι πολιτικές δυνάμεις προσδίδουν σπουδαιότητα στην καταδίκη της Γενοκτονίας που διαπράχθηκε στους Έλληνες και Ασσύριους.

Ο Σαμπρί Ατμάν (Διευθυντής του κέντρου ερευνών για την Ασσυριακή Γενοκτονία) είπε: Η συστηματική Γενοκτονία του Οθωμανικού κράτους και των Κούρδων συμμάχων τους που διαπράχθηκε εναντίον των Ασσυρίων, Αρμενίων και Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου πολέμου δεν αποτελεί πλέον κέρδος για την Τουρκία και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να αποτελεί κέρδος. Χαιρετίζουμε τη Δημοκρατία της Αρμενίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων. Αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να αναγνωριστεί διεθνώς. Η Τουρκία δεν μπορεί να λάβει τη θέση της μεταξύ των πολιτισμένων κρατών του κόσμου αν δεν αναλάβει πλήρως της ευθύνη του τρομερού εγκλήματος. Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τη νοοτροπία της άρνησης και θα πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ISIS. Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι οι απόγονοι των επιζησάντων των "ξεχασμένων" γενοκτονιών δεν θα σταματήσουν ποτέ να απαιτούν αναγνώριση.

Παρότι η Αρμενική γενοκτονία είναι ευρύτερα αναγνωρισμένη, η Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων είναι λιγότερα γνωστές. Αυτές δεν μπορούν να διαχωριστούν από την Αρμενική γιατί διαπράχθηκαν την ίδια περίοδο.

Η γενοκτονία Ελλήνων Αρμενίων και Ασσυρίων είναι μία και είναι ίδια. Ήταν εναντίον των Χριστιανών. Οι Ασσύριοι συνεργάστηκαν με τους Έλληνες και τους Αρμένιους για να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Πηγή: e-pontos.gr


_


Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015


Υιοθέτηση Διακήρυξης στην Αρμενία για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Ασσυρίων 

 

Η δήλωση της Εθνικής Συνέλευσης για τη «Γενοκτονία που διεπράχθη από τους Οθωμανούς Τούρκους από το 1915 έως το 1923», σημαίνει ότι η Δημοκρατία της Αρμενίας αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων. 

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Αρμενίας, Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, σε απάντηση του στον Koryun Nahapetyan δηλώνει ότι «η Εθνική Συνέλευση της Αρμενίας επέλεξε να υιοθετήσει Διακήρυξη, καθώς υιοθετεί Διακηρύξεις για πολύ σημαντικά ζητήματα. Σε αυτή την περίπτωση προτείναμε, συζητήσαμε και καταλήξαμε ότι η υιοθεσία μιας Διακήρυξης θα ήταν η πιο πρέπουσα. Με αυτή μας την κίνηση θέλουμε να δείξουμε στους Έλληνες και Ασσύριους αδερφούς μας, καθώς και στη διεθνή κοινότητα ότι η Δημοκρατία της Αρμενίας και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, καταδικάζουν τη Γενοκτονία που διεπράχθη στους Έλληνες και στους Ασσύριους». 

Σε άλλη ερώτηση του Koryun Nahapetyan σχετικά με τον περιορισμό της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Ασσυριών, ο Σαρμαζάνοφ είπε πως αυτό πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι δυο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να συνεργαστούν «μπορώ να εστιάσω στο γεγονός ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων από τη Σουηδική Βουλή οφείλεται στην κοινή προσπάθεια και των τριών κοινοτήτων. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Πρέπει να συνδυάσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να παλέψουμε ενάντια στην άρνηση των Τούρκων».

Πηγή: Armenpress

_


117 ψήφοι ανθρωπιάς

 
Ν. Λυγερός 

Ο αρμενικός λαός απέδειξε ακόμα μια φορά πόσο δίπλα στέκεται στην Ανθρωπότητα. Με 117 ψήφους η Βουλή της Αρμενίας αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και τη Γενοκτονία των Ποντίων. Με αυτήν την πράξη οι αθώοι της γενοκτονίας των Αρμενίων έγιναν οι Δίκαιοι για άλλες δύο Γενοκτονίες. Δηλαδή εργάστηκαν υπέρ των θυμάτων του ίδιου θύτη. Δεν ξέχασαν τα άλλα δεδομένα, επειδή δεν τους αφορούσαν άμεσα. Συνέχισαν το έργο της Ανθρωπότητας με την αναγνώριση εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας. Τώρα πια δεν έχουμε μόνο την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Σουηδία από το 2010 που έχουν αναγνωρίσει αυτές τις Γενοκτονίες. Με άλλα λόγια, η Αρμενία έρχεται να ενισχύσει τον αγώνα μας με το κύρος του αθώου, του θύματος, του επιζώντα και του Δίκαιου, διότι θεωρεί ότι αυτό είναι το πρέπον για τα δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Έτσι, οι προσπάθειες που γίνονται στην Αμερική και στην Αυστραλία υποστηρίζονται από άλλο ένα κράτος το 2015, που συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Δηλαδή την ώρα που οι Αρμένιοι σκέφτονται τα θύματά τους, επιλέγουν να μην ξεχάσουν και τα άλλα θύματα, αποδεικνύοντας με αυτόν τον αποτελεσματικό τρόπο ότι ο αγώνας όλων των θυμάτων συνεχίζεται σ’ ένα συμμαχικό πλαίσιο και ακολουθεί βέβαια τη στρατηγική της ενοποίησης των Γενοκτονιών, για να γίνει κατανοητό σε όλους ότι είναι η Ανθρωπότητα που παλεύει ενάντια στη βαρβαρότητα. Άξιοι οι Αρμένιοι! Έτσι κι όχι αλλιώς!

Πηγή: N.LYGEROS PhD
______________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου