Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή απόγνωσης από την Κίνα σε συσκευασία παιχνιδιού



*
Μια επιστολή-καταγγελία των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας στα κινέζικα εργοστάσια βρήκε μια Αμερικανίδα ανοίγοντας τη συσκευασία ενός παιχνιδιού made in China.
Η επιστολή, προς άγνωστο παραλήπτη, ξεκινάει με την παράκληση όποιος το βρει να το στείλει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει ο ανώνυμος εργαζόμενος-η οι συνθήκες εργασίας είναι δυσβάστακτες, 15 ώρες καθημερινής εργασίας χωρίς αργία το Σάββατο ή την Κυριακή ή διακοπή λόγω εορτών με ελάχιστη αμοιβή.
«Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα», αναφέρει.
Η Διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Sophie Richardson, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
«Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι αληθινές με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα εργασίας.»
πηγή : Το Κουτί της Πανδώρας
_______


*Η μετάφραση της επιστολής από Θ.Κων/νίδη

Κύριε (Sir),
Αν αγοράσετε τυχαία αυτό το προīόν, ευγενικά σας παρακαλώ να στείλετε με τη σερά σας αυτό το γράμμα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Χιλιάδες άνθρωποι εδώ, που τελούν υπό διωγμό,από την Κυβέρνηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, θα σας ευχαριστούν και θα σσς θυμούνται για πάντα.
Αυτό το προīόν παράχθηκε από τη Μονάδα 8 Τμήμα 2, Mashanjta Labour Camp, Shen young, Liaoning, China.
Οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ, πρέπει να δουλεύουν 15 ώρες τη μέρα,χωρίς διακοπή το Σάββατο, Κυριακή και αργίες, γιατί αλλοιώς θα υποστούν βασανιστήρια, ξυλοδαρμό και προσβλητικές επιπλήξεις. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πληρωμή εργασίας (10 yuan/1 μήνα).Οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ, εκτελούν ποινή κατά μέσο όρο 1-3 ετών, αλλά χωρίς δικαστική ετυμηγορία (εκτός νόμου τιμωρία). Πολλοί από αυτούς είναι θιασώτες του Falun Gong*, οι οποίοι είναι παντελώς αθώοι άνθρωποι, μόνο που έχουν διαφορετικά πιστεύω από αυτά του CCPG**. Αυτοί συνήθως υφίστανται περισσότερες τιμωρίες από τους άλλους.

*Πνευματικό κίνημα στην Κίνα, που ίδρυσε το 1992 ο Li Hongzhi και συνδυάζει
το Διαλογισμό, με ασκήσεις αργής κίνησης qigong και με ηθική φιλόσοφία.
** Chinese Communist Party Goverment.
__

Η παράθεση της μετάφρασης της επιστολής έγινε από CaRiNa στις 30/12/2012.
Δεν περιλαμβάνονταν στο άρθρο.

__

2 σχόλια:

  1. Να υπενθυμίσω εδώ σχετικά με τη διακυβέρνηση της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας.
    Η Κίνα είναι μονοκομματική σοσιαλιστική δημοκρατία, με το Κομμουνιστικό Κόμμα να έχει την απόλυτη εξουσία, με βάση το Σύνταγμα (υιοθετήθηκε το 1982 από τη Συνέλευση του Λαού με αναθεωρήσεις τα έτη 1988, 1993, 1999 και 2004), μαζί με την Κεντρική Λαϊκή Κυβέρνηση και τα αντίστοιχά τους σε επίπεδο επαρχιών και διαμερισμάτων. Η βούληση των Κινέζων πολιτών εκφράζεται μέσω των νομοθετικών σωμάτων του συστήματος του Λαϊκού Κογκρέσου.Τα μέλη του Κογκρέσου του Λαού εκλέγονται από τους ψηφοφόρους. Αυτά τα συμβούλια σε επίπεδο κοινοτήτων εκλέγουν τα μέλη των ανεξάρτητων δήμων ή επαρχιών. Το Κογκρέσο των Επαρχιών με τη σειρά του εκλέγει τα μέλη του Εθνικού Κογκρέσου του Λαού, το οποίο συνέρχεται κάθε χρόνο το Μάρτιο στο Πεκίνο.Μεγάλο ρόλο για την επιλογή των μελών που απαρτίζουν το Κογκρέσο του Λαού διαδραματίζει η Κεντρική Λαϊκή Κυβέρνηση. Το δικαίωμα ψήφου δίνεται στην ηλικία των 18 ετών, σε άνδρες και γυναίκες.

    Πολλοί κομμουνιστές και κομμουνιστικές οργανώσεις, απορρίπτουν τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Κίνας θεωρώντας πως είναι ένα αυταρχικό κράτος που οικοδομεί καπιταλισμό, υπό την απόλυτη εξουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος. Στην πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος υπήρξαν κατά καιρούς έντονες λαϊκές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την λαϊκή εξέγερση στην πλατεία Τιεν Αν Μεν και την αιματηρή καταστολή της από το ΚΚ το 1989.
    (από βικιπαιδεία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καπιταλισμός προτείνει τον άνθρωπο ως πεπερασμένο ζώο, παραδομένο στην περατότητά του, πέρα για πέρα θνητό, τον εξομοιώνει δηλαδή με τα αντικείμενα, απομακρύνοντάς τον από τη σχέση του με το άπειρο, δηλαδή τη σκέψη."
    A.Badiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή