Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αυτό είναι το νομοσχέδιο της ΝΔ για τη νέα ΕΡΤ




__



Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας αναρτήθηκε σήμερα το πρωί για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη «νέα ΕΡΤ». Ο νέος φορέας θα λέγεται ΝΕΡΙΤ.ΑΕ καθώς στο «Ρ» της ραδιοφωνίας και στο «Τ» της τηλεόρασης προστίθεται και το «Ι» του Ίντερνετ. 

Το νέο νομικό πρόσωπο θα είναι Ιδιωτικού Δικαίου και η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ορίζεται ως «δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το κράτος». Το μετοχικό της κεφάλαιο θα ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο, με αρχικό (κεφάλαιο) αυτό που θα προκύψει από την απογραφή και την αποτίμηση των περιουσιασικών στοιχείων της ΕΡΤ. Τα έσοδά της θα προέρχονται και από το ανταποδοτικό τέλος (μέσω ΔΕΗ) χωρίς να ορίζεται σαφώς το ποσό. Θα εποπτεύεται από επταμελές Εποπτικό Συμβούλιο (των οποίων τα μέλη θα έχουν (9ετή θητεία) το οποίο θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε πως ο νέος φορέας θα λειτουργήσει μέχρι τις 29 Αυγούστου. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι ο νέος κρατικός φορέας θα απασχολεί 1.000 με 1.200 άτομα ενώ ήδη έχει γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωσή του.

Για το υπάρχον προσωπικό διευκρίνισε ότι θα απολυθεί όλο αλλά θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις όσοι πραγματικά έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφορικά με τη διαφωνία των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης ήταν ενήμεροι και είχαν στα χέρια τους το σχετικό νομοσχέδιο από την περασμένη Κυριακή, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν κλυδωνισμοί στην τρικομματική κυβέρνηση.


 tvxs.gr/node/131285


__



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου