Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

"ΜΙΤ: 6 Έλληνες στους 10 διασημότερους όλων των εποχών"Το Εργαστήριο του MIT σε συνεργασία με το Macro Connections Group δημιούργησε το «Πάνθεον», όπως ονομάστηκε αυτό το εγχείρημά τους. Συνέλεξαν και ανάλυσαν πληροφορίες κοινωνικές και πολιτιστικές από το 4.000 π.Χ. έως το 2010 μ.Χ.
Η λίστα καταρτίστηκε αξιολογώντας την πολιτιστική επιρροή του κάθε ιστορικού προσώπου, λαμβάνοντας υπόψιν και τα γεογραφικά όρια στα οποία δραστηριοποιήθηκε.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πλέον πρόσβαση στο site που δημιούργησε η ομάδα του ΜΙΤ και μπορεί να δει τα δεδομένα για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους ή γεωγραφικά πλάτη. Παράδειγμα μπορεί να αναζητήσει τους πιο διάσημους ανθρώπους όλων των χρόνων (των 6000 ετών που αφορούν οι πληροφορίες του site) ή τους διασημότερους ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία τους διασημότερους βουλευτές σε κάποια χώρα… 

Τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να θεωρηθεί διάσημος για την ομάδα του ΜΙΤ είναι αν η σελίδα του στο Wikipedia υπάρχει σε πάνω από 25 γλώσσες. Αυτό είναι το μόνο κριτήριο! Η αναζήτηση για τους διασημότερους ανθρώπους στον κόσμο για τα 6000 χρόνια για τα οποία καταχωρήθηκαν στοιχεία, ανέδειξε την λίστα που μπορείτε να δείτε με 6 στους 10 πρώτους να είναι Έλληνες.


10 ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 6000 ΕΤΩΝ

1. Αριστοτέλης

2. Πλάτωνας

3. Ιησούς

4. Σωκράτης

5. Μέγας Αλέξανδρος

6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι

7. Κονφούκιος

8. Ιούλιος Καίσαρας

9. Όμηρος

10. Πυθαγόρας

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο website Pantheon


Πηγή: http://www.ellines.com/good-news/10961-mit-6-ellines-stous-10-diasimoterous-olon-ton-epochon/

Copyright © Ellines.comTεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης
Massachusetts Institute of Technology, (MIT)

__

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου