Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Η Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής: Μια νομική προσέγγιση


__


Του Μανώλη Εγγλέζου Δεληγιαννάκη 

Η Διεθνής Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας (που εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1948) ακολουθεί συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να στοιχειοθετήσει την ύπαρξη πράξεων γενοκτονίας, που συνοπτικά και σε σύνδεση με τα γεγονότα στη μικρασιατική Ανατολή έχουν ως εξής:
  • Φόνος των μελών της ομάδος (συστηματική εξόντωση των θυμάτων).
  • Σοβαρά βλάβη της σωματικής ή διανοητικής ακεραιότητος των μελών της ομάδος (επιζήσαντες με σωματικές και ψυχικές βλάβες από τα όσα βίωσαν).
  • Εκ προθέσεως υποβολή της ομάδος εις συνθήκας διαβιώσεως δυναμένας να επιφέρωσιν την πλήρη ή την μερικήν σωματικήν καταστροφήν αυτής (εκτοπίσεις, τάγματα εργασίας, καταστροφή χωριών, φορολογική εξόντωση, δήμευση περιουσιών των θυμάτων και των ιδρυμάτων τους, κατάργηση αυτοδιοικητικών μορφών οργάνωσης και κοινοτικής εκπαίδευσης, απαγόρευση άσκησης επαγγελμάτων, αφοπλισμός).
  • Μέτρα αποβλέποντα εις την παρεμπόδισιν των γεννήσεως εις τους κόλπους ωρισμένης ομάδος (εκτοπίσεις ενεργού ανδρικού πληθυσμού με αποτέλεσμα να μην έχομε γεννήσεις λόγω της απουσίας τους).
  • Αναγκαστική μεταφορά παίδων μιας ομάδος εις ετέραν ομάδα (εκτουρκισμός των ορφανών των θυμάτων μέσω τουρκικών ορφανοτροφείων, παιδιά από οικογένειες με ένα γονιό εξισλαμισμένο για να αποφύγει τη γενοκτονία, απώλεια της μικρασιατικής μνήμης στα παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς που μεγάλωσαν στην προσφυγιά).
Επομένως, στη Μικρασιατική Ανατολή έχομε διάπραξη πράξεων από τους Τούρκους, που έλαβαν χώρα με πρόθεση να καταστρέψουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας λόγω της διακριτής θρησκευτικής και εθνικής τους ταυτότητας. Οι πράξεις αυτές κατέληξαν στην καταστροφή μεγάλου μέρους των στοχευμένων πληθυσμών, ενώ η παρουσία τους εξαλείφθηκε ολοσχερώς από τη Μικρά Ασία.

Οι διαπιστώσεις αυτές έχουν πια επικυρωθεί και από τη Διεθνή Ένωση των Ακαδημαϊκών για τη Γενοκτονία, επιστημονικό οργανισμό που μελετά αυτές τις πράξεις, αδιάβλητο, διεθνούς κύρους, μην αφήνοντας πλέον περιθώρια αμφισβητήσεων που προέρχονται από πολιτικές σκοπιμοτήτες και νεοταξικές αγκυλώσεις.

Το άρθρο του δικηγόρου-ερευνητή Μανώλη Εγγλέζου Δεληγιαννάκη, το οποίο τεκμηριώνει νομικά τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.


Πηγή: Pontos News.gr
__

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου